Ipsilon: Kamion se zabio u ogradu

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Na Istarskom ipsilonu, na dionici Kanfanar - Pula, danas oko 10.30 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj nitko nije ozlijeđen. Vozač (34) iz Barbana za volanom kamiona kipera u vlasništvu pravne osobe iz Buzeta, koji se kretao iz smjera Kanfanara prema jugu, izgubio je nadzor nad vozilom te udario u zaštitnu ogradu.

Za uklanjanje kamiona s ceste bilo je potrebno angažirati dizalicu i druga vozila pa je promet na toj dionici bio zatvoren od 13.45 do 15.20 sati, zbog čega se u pravcu Pule stvorila kilometarska kolona vozila.

Na mjestu nesreće zatekli smo radnike koji su nastojali odvojiti prikolicu od kamiona te kamion podignuti sa zaštitne ograde koja mu se zabila u donji desni dio kabine. Uspjeli smo saznati da je vozač neozlijeđen, da ga nema na mjestu nesreće, te da u prikolici nema tereta.

Na kolniku smo u pravcu u kojem se kretao kamion uočili tragove guma u duljini od 20-ak metara te porazbijane dijelove kamiona. Prema neslužbenim informacijama, nesreća se dogodila zbog neprilagođene brzine i navodno problema s kočnicama.

Za uklanjanje kamiona s ceste angažirana je dizalica tvrtke iz Sutivanca. Prikolica je nakon odvajanja prikvačena na drugi kamion privatnog prijevoznika iz Buzeta, a oštećeni kamion je odvezao kamion labudica. (S. B. I., snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter