iPhone 5 imat ce zakrivljeni zaslon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

O detaljima novog iPhonea 5 vec neko vrijeme kruže razlicite glasine, a posljednja je da ce nova generacija iPhonea imati zakrivljeni zaslon.

Kako piše DigiTimes, ova informacija kruži medu proizvodacima dijelova u Tajvanu. Kako bi se pripremio za proizvodnju, Apple je vec kupio 200 do 300 specijaliziranih strojeva za rezanje stakla koja se koriste za zaslone, navode ti izvori. Apple je to navodno nabavio jer proizvodaci nisu željeli kupiti opremu zbog visokih troškova.

Ti se strojevi trenutacno ne upotrebljavaju, medutim bit ce pokrenuti "kada proizvodnja zakrivljenog stakla zadobije zadovoljavajuci nivo", odnosno kada se ubrza proces proizvodnje.

Iz Applea zasad nema nikakvih službenih informacija. No, prema dosadašnjim, koje su se pojavile na internetu, iduca generacija Appleova iPhonea imat ce brži procesor, a najvjerojatnije ce to biti novi procesor A5, koji vec pogoni iPad 2.

Osim toga, trebao bi imati znatno tanji okvir od prethodnih modela, a njegova isporuka, prema najavama, pocet ce u rujnu ove godine.


Podijeli: Facebook Twiter