Ipak šira zona gradnje na Muzilu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na vecem dijelu Muzila, osim na dijelu vojne luke na Vargaroli, ipak ce se moci graditi. Odluku o tome nedavno je potpisao ministar obrane Davor Božinovic. Njome se vraca prvotni prijedlog urbanistickog plana grada Pule za Muzil, gdje se planira gradnja u sklopu projekta "Brijuni rivijera".

Nova odluka MORH-a o izmjeni zone na kojoj je zabranjeno gradenje smješta Muzil kao dio "Brijuni rivijere" u gradevinske gabarite od prije desetak godina, kada je cijeli projekt i zamišljen.

Grad Pula je od samog pocetka rada na projektu "Brijuni rivijera" smatrao da bi se turisticki kompleksi na Muzilu trebali izgraditi na skoro cijeloj površini poluotoka. MORH je takvu ideju najprije prihvatio, da bi je u veljaci ove godine bez objašnjenja odbio, povecavši time zonu zabrane gradenja na gotovo trecinu površine. Ucinjeno je to unatoc odluci Vlade iz 2008. godine kojom je odredeno da se na Muzilu može graditi upravo onako kako je odredeno PPU-om.

Pulski gradonacelnik je, komentirajuci novu odluku MORH-a, napomenuo da ce i dalje ciniti sve da nekadašnja vojna podrucja budu u funkciji razvoja Pule.

- Pozdravljam novu odluku Ministarstva obrane koje je prihvatilo naše argumente i uvidjelo znacaj koje prostor Muzila ima za buduci razvoj grada. Smatram da se ovime otvara mogucnost i onoga što mene prvenstveno zanima, a to je mogucnost otvaranja novih radnih mjesta, razvoj grada i realizacija projekata od kojih ce svi gradani Pule imati dugorocnu korist. Grad ce i ubuduce ciniti sve da se nekadašnja vojna podrucja stave u funkciju razvoja grada i u službu njenih gradana, istaknuo je Miletic.

Direktor Brijuni rivijere Ratomir Ivicic je rekao da je ovaj dokument kljucan preduvjet da se na Muzilu mogu ostvariti zajednicki ciljevi Vlade i Pule.

- Ovo je kljucni preduvjet da se na Muzilu može izgraditi ono što je planirano projektom "Brijuni rivijera". Sada kad su granice zabrane gradenja smanjene, cijeli ce projekt biti puno lakše realizirati. Najbitnije je što ce se na vecoj površini moci inkorporirati kvalitetniji sadržaji, rekao je Ivicic. (C. B. GALIC)


Podijeli: Facebook Twiter