Ipak ništa od "ultimate fight" borbi u pulskoj Areni


Iako nam je prije par dana Marko Petrak, glavni urednik Fight Channela i "match maker" FFC promocije, potvrdio da će se u Areni 20. rujna održati spektakl modernih gladijatorskih borbi u kavezu, mečevi ultimate fight i kick boxing boraca, jučer je jedan hrvatski internetski portal donio potvrdu da se priredba neće održati od predsjednika promocije Orsat Zovka, Puljanima poznatog i kao nekadašnjeg predsjednika Nogometnog kluba "Pula Staro češko"

Kako se navodi, borilački spektakl s poslasticom, dvobojem pulskog borca Zelga Galešića i bivšeg UFC prvaka Ricca Rodrigueza, otkazan je zbog nepremostivih problema, odnosno, prevelikih financijskih izdataka. Kako navodi Orsat za internetski portal, posljednjih dana organizator jer u pregovorima s Gradom Pula pokušao premostiti probleme koji su nastali, ali se na kraju morao pomiriti s otkazivanjem priredbe.

- Za izgurati ovakav projekt u Hrvatskoj morate imati potporu lokalne vlasti, odnosno za Arenu Grada Pule. Arena je posebna priča u organizacijskom i produkcijskom smislu, otvorena antička građevina koja ima svoje specifične zahtjeve i u kojoj je produkcija koju mi želimo napraviti, zaista skupa. Rekao bih čak i 40 posto skuplja nego na ostalim FFC priredbama koje se održavaju u dvorani, rekao je Zovku, nastavivši da je Grad Pula inicijalno jako dobro reagirao i dogovorena je suradnju na obostrano zadovoljstvo.

- Kada smo ušli u detalje oko moguće suradnje ispostavilo se da uz najbolju volju i s jedne i s druge strane ne možemo doći do rješenja koje je prihvatljivo za obje strane. Cijenimo sve napore koje je Grad uložio, odnosno gradonačelnik i ljudi iz Turističke zajednice. Razumijem i njih jer su vremena teška, ali sami zaista nismo mogli financirati projekt koji bi nam donio velike gubitke. Ostaje nam nada da će se event u Puli dogoditi nekom drugom prilikom, pojasnio je razloge otkazivanja priredbe predsjednik FFC promocije.

Od direktorice pulske Turističke zajednice Sanje Cinkopan Korotaj saznajemo, pak, da je organizator priredbe tražio, uz "besplatan" najam Arene, čišćenje nakon eventa, te plakatiranje na prostorima Grada Pule, i određena financijska sredstva, odnosno četvrtinu ukupnih, poprilično velikih, troškova. To Grad i TZ nisu mogli prihvatiti.

- Organizator je tražio puno više od onog što mi nudimo, velika financijska sredstva, a mi ih nikome ne dajemo i to smo im odmah rekli. Organizatorima velikih koncerata u Areni pomognemo s najmom Arene prema Arheološkom muzeju, čišćenjem nakon koncerata, plakatiranjem i najmom stolica. Grad i TZ ne daju organizatorima nikakva direktna financijska sredstva, a sve to smo ponudili i organizatoru spomenutog događaja. Međutim, oni su željeli popriličan financijski iznos na što mi nismo mogli pristati, pojasnila je Cinkopan Korotaj. (Goran ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter