Ipak konzorcij za privatizaciju Uljanika?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je iz tvrtke Danka Koncara Kermas ulaganja prije dva dana decidirano poruceno da ta tvrtka nece otkupiti natjecajnu dokumentaciju za pulski Uljanik, to bi se moglo pokazati samo djelomicno tocnim.

Za privatizaciju Uljanika, prema informacijama iz dobro obaviještenih krugova, mogao bi biti formiran konzorcij koji bi uz Uljanik Plovidbu, zadarsku Tankersku plovidbu te još neke zainteresirane partnere cinila i jedna od Koncarevih tvrtki, najvjerojatnije Kermas ulaganja.



Stvaranje konzorcija ima logike jer privatizacija poslovno zdravog Uljanika predstavlja i poprilican financijski zalogaj jer se vecinski udjel od 59,25 posto prodaje po nominalnoj cijeni dionica, što ukupno iznosi 397,49 milijuna kuna. Informaciju o stvaranju konzorcija za privatizaciju Uljanika predsjednik Uprave Tankerske plovidbe Ive Mustac u cetvrtak nije htio potvrditi, ali niti negirati.



"U ovom trenutku ne mogu vam reci ni da ni ne. Samo cu istaknuti da Tankerska vec dulje vrijeme ostvaruje izvrsnu i vrlo tijesnu poslovnu suradnju s Uljanikom", kratko je rekao Mustac.

Dobra poslovna suradnja Uljanika i Tankerske plovidbe, i to upravo u brodogradnji, ogleda se i na primjeru remontnog brodogradilišta "Viktor Lenac", ciji su vecinski vlasnici prošle godine postale ove dvije tvrtke, izvukavši ga iz petogodišnje stecajne agonije.

Iz Kermas ulaganja nije bilo moguce dobiti potvrdu o mogucem ulasku u konzorcij s Uljanik Plovidbom i Tankerskom, no Koncar je vec ranije najavljivao razmatranje mogucnosti stvaranja konzorcija u kojemu bi sudjelovali i brodari, iako je tada bilo govora o konzorciju koji bi se natjecao za privatizaciju svih šest hrvatskih brodogradilišta za koja je otvoren natjecaj, a ne samo za privatizaciju Uljanika.


Podijeli: Facebook Twiter