Ipak ima nade za Cehe na Drosini?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nedavno završeni gradski stadion "Aldo Drosina" u subotu je bio u središtu nogometnih zbivanja u Hrvatskoj. Svi su cekali dolazak glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrica koji je najavio obilazak "Drosine" da bi se uvjerio udovoljava li svim zahtjevima za domacinstvo medunarodne prijateljske utakmice reprezentacija Hrvatske i Ceške 9. veljace.

Dolazak Srebrica na "Drosinu" možda i ne bi izazvao toliku pažnju da se nije tijekom tjedna saznalo da postoji mogucnost da ta utakmica iz Pule preseli u Rijeku. S obzirom na to da su i NSŽI i pulski prvoligaš dali podršku kandidaturi Igora Štimca za celnog covjeka HNS-a, a izbore je dobio Vlatko Markovic, proculo se da bi gubitak domacinstva susreta Hrvatske i Ceške mogla biti kazna za neposluh.

Srebric je na "Drosinu" stigao u pratnji povjerenika za sigurnost u HNS-u Zorana Cvrka i Miljenka Sakomana, direktora stadiona u Maksimiru i poznatog strucnjaka za travnjake. Ubrzo su im se na centru travnjaka prikljucili i izbornik reprezentacije Slaven Bilic i njegov pomocnik Aljoša Asanovic.

- Ovog trenutka necu ništa prejudicirati. Odluku o domacinu susreta prijateljske reprezentativne utakmice izmedu Hrvatske i Ceške smo trebali priopciti u ponedjeljak, ali cemo je odgoditi za utorak ili srijedu. Prethodno ce u ponedjeljak doci komisija HNS-a i provjeriti jesu li ispunjeni svi potrebni uvjeti za odigravanje ove utakmice, rekao je Srebric okupljenim novinarima.

- Bit cemo sretni ako se u konacnici ovaj susret odigra u Puli. Rijeku, odnosno stadion na Kantridi, koji trenutno ima najbolji travnjak u zemlji, smo prijavili tek kao alternativu, zakljucio je Srebric. (R. CAR; snimio D. MEMEDOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA KOJI U CIJELOSTI MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE.


Podijeli: Facebook Twiter