Ipak dogovor Arenaturista i Medulina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Arenaturist je konacno pokazao dobru volju za pregovaranjem o medulinskim kampovima i zbog toga zamrzavamo zahtjev za ukidanjem njihove kategorizacije, rekao je medulinski nacelnik Goran Buic na konferenciji za novinare u srijedu.

- Dogovorili smo se da ce Opcina Medulin u roku od 15 dana sastaviti prijedlog nagodbe za sve sudske sporove da bi se u lipnju postigao konacan dogovor i utvrdili konkretni koraci vezani uz rješavanje pitanja duga Arenaturista od 35 milijuna kuna te utvrdivanje naplate buduce naknade za korištenje opcinskog zemljišta u kampovima, ali i ostalih stvari koje se ne rješavaju vec godinama, rekao je on.

- Inzistirat cemo na zatvaranju svih sudskih procesa, podmirivanju duga i suradnji u pitanju zakupnine, dodaje Buic. Višemilijunski dug Opcina namjerava naplatiti dijelom u novcu, a dijelom Arenaturistovim ulaganjima u opcinsku infrastrukturu.

Moguc je i drugaciji scenarij ukoliko se pokaže da Arenaturist samo kupuje vrijeme i odugovlaci te ne namjerava potpisati nikakav ugovor s Opcinom. U tom slucaju, 15. rujna definitivno zatvaramo kampove, složni su Buic i predsjednik opcinskog vijeca Darko Lorencin.

- Arenaturist je bitan turisticki subjekt jer ostvaruje znacajne prihode i dosta turistickih tvrtki u opcini vezano je uz njega, ali neke stvari se ne mogu tolerirati. Ovaj put su nacelnik i opcinsko vijece odlucni da tvrdi rok za postizanje dogovora bude rujan. U suprotnom, kampovi idu pod bravu, kategorican je bio Darko Lorencin.


Podijeli: Facebook Twiter