iPad 2 dolazi u travnju 2011.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na temelju novih informacija o proizvodnji i glasinama koje ih prate, neki analiticari smatraju da bi iPad 2 mogao biti predstavljen u travnju iduce godine.

Toliko se govorilo o iPadu 2, da to izgleda kao izvjesnost zahvaljujuci rekordnoj prodaji ovog tableta od samog pocetka kada se prvi put pojavio na tržištu. Cak i kad je rijec o aplikaciji Face Time (mogucnost videopoziva) i podršci za više operatera, i dalje ostaje samo pitanje "kada". Apple je kompanija koja informacije o novim proizvodima vrlo pomno cuva, no cini se kako piše Digital Trends, da ce travanj biti "magicni mjesec" za Apple.

Analiticar Brian Marshall iz investicijske banke Gleacher & Co. rekao je za ComputerWorld da ce se Apple pridržavati istog godišnjog obrasca objave novog proizvoda kao i kod iPhone i iPod uredaja. "Mislim da je travanj pravi vremenski okvir za iPad 2", rekao je Marshall.

"Buduci da prognoziram da ce Apple izdati svoj CDMA iPhone u ožujku, oba dogadaja ce pomoci da se ujednace Appleove sezonske oscilacije", smatra on.

Ove pretpostavke pojacane su glasinama da je Apple narucio od nekoliko tvrtki izradu HDI boarda (high density interconnect) za iPad 2 i to još pocetkom veljace ove godine. Nova generacija Appleova tableta mogla bi biti opremljena s dvije kamere (jedna sprijeda, druga straga, slicno kao i kod dizajna iPhonea 4) i trebala bi imati mini-USB. No, sigurno možemo ocekivati još noviteta.


Podijeli: Facebook Twiter