Inzko ne iskljucuje smjenu Dodika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najavljeni referendum u Republici Srpskoj kojim se želi osporiti postojanje Suda BiH i Državnog odvjetništva nece proci bez posljedica, rekao je visoki medunarodni predstavnik u BiH Valentin Inzko koji ne iskljucujuci mogucnost smjena dužnosnika toga entiteta.

"Samo naivna osoba može vjerovati da takvo nepoštivanje najvažnijeg dokumenta za BiH, Daytonskog mirovnog sporazuma, može proci bez posljedica. Ne želim biti natjeran koristiti se ovlastima svog mandata, ali imam svu potporu koja mi je potrebna da to ucinim", rekao je Inzko u intervju od subote za sarajevski Dnevni avaz.

Na upit hoce li smijeniti premijera RS-a Milorada Dodika ili predsjednika Narodne skupštine RS-a Igora Radojicica, inace visoke dužnosnike Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Inzko je rekao da se nada da to nece morati uciniti, no da to nije iskljuceno. "Još razmatram što bih mogao poduzeti. I još se nadam da necu morati djelovati", rekao je Inzko.

Narodna skupština Republike Srpske donijela je odluku o raspisivanju referenduma koja je ovoga tjedna objavljena u službenom glasniku toga entiteta kojim osporavaju postojanje Suda BiH i Državnog odvjetništva, koji se bave ratnim zlocinima pocinjenima u toj zemlji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter