Invidia i ja pružamo sliku ljepše Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako su bili medu favoritima na ovogodišnjoj Dori, drugo mjesto za Franka Krajcara i grupu Indivia s pjesmom "Jobrni je, jobrni" mnoge je iznenadilo. Zvukovi Istre dopali su se i publici i žiriju.

S Frankom u grupi Indivia sviraju gitarist Mauro Giorgi Mifra, basist Mladen Parezanovic Cruz, bubnjar Roberto Legovic Lego, klavijaturist Dean Kolic te im se povremeno pridruže i pjevacice Samanta Pužar Mauzer i Irena Kuhar koje su uljepšale i nastup u Opatiji, a u meduvremenu je clan benda postao i perkusionist Zoran Milan.

- Nakon uspjeha na Dori dajete više intervjua i ljudi su Vas poceli otkrivati, iako ste prošle godine samo u Puli održali tri koncerta gdje se vidjelo da imate vjernu publiku.
- Prošle sam se godine predstavio nekim turistickim zajednicama u Istri te su me neke i prepoznale. Nekih pet ili šest opcina su me podržale i skužile pricu u startu. Najljepši mi je tako bio koncert u Picnu, gdje sam nastupio na Legendfestu i na Subotini u Buzetu.

Ove godine cemo imati i lijepe koncerte na trgovima u Rovinju, Vrsaru, Novigradu i Porecu. Ponosno pružam mogucnost strancima da uz pucke fešte upoznaju jedan dio Istre i istarske glazbe, odnosno world music scene, za što ce reci da je bilo kvalitetno. Bez ego tripa stojim iza toga da ja i moj bend Indivia pružamo sliku neke ljepše Istre, njene povijesti i buducnosti na etno-ambijentalni nacin.

- Na koncertima svirate jako puno instrumenata. Ne umorite li se u nekim pjesmama, poput obrade "Down Under" jer jednostavno ne stignete koordinirati sve te instrumente koje koristite, a uz to još i pjevate, pa "progutate" pokoji stih?
- Nije mi želja uci u Guinnessovu knjigu rekorda kao covjek koji je koristio toliko instrumenata. Petnaest sam godina živio vani i skupljao sam instrumente, na cesti sam se s Peruancima cjenkao za panove frule, a i dalje znam otici u neku trgovinu robe iz druge ruke i kupiti nešto.

Obožavam instrumente. Dovoljno sam glazbeno obrazovan da mi ne treba puno vremena da skužim osnovu nekog instrumenta. Tako sam kupio i šargiju iz Bosne, iako nemam pojma kako se štima, i napravio pjesmu koja je neki moj dir.

Ako i zeznem tekst na koncertu, baš me briga. Kupi CD pa slušaj pravi tekst. Ufuram se u neku vibru, pa ako nemam koncentracije za taj tekst, sasvim mi je svejedno. A "Down Under" služi kao zezancija na našim nastupima. (Razgovarao Mladen RADIC)

INTERVJU U CIJELOSTI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE


Podijeli: Facebook Twiter