Investicije u lučicu Bunarina

Na Bunarini uskoro započinju popravci molova i podvodnih veznih mreža (M. MIJOŠEK)
Na Bunarini uskoro započinju popravci molova i podvodnih veznih mreža (M. MIJOŠEK)

Lučica Bunarina odnedavno je pod ingerencijom pulske Lučke uprave koja ju je dobila na upravljanje od Vlade RH na dvije godine. Ta je odluka privremena dok se ne nađe najkvalitetnije rješenje kako urediti tu pulsku lučicu. U međuvremenu Lučka uprava krenula je s održavanjem. Ravnatelj pulske Lučke uprave Donald de Gravisi kaže kako je pripremljena određena dokumentacija za nastavak ulaganja.

- Počeli smo prikupljati dokumente za nastavak ulaganja u Bunarinu, barem u dio lučkog područja kojim mi gospodarimo. Shodno Zakonu o upravljanju lučkim područjima,  postoje tri vrste ili dijela lučkog područja. To su nautički dio, komunalni dio i operativna obala. To smo primijenili i na Bunarini, a sportski dio za nas ne postoji. Unatoč tome, trima sportskim klubovima (jedriličari, ronioci i sportski ribolovci) koji djeluju na Bunarini smo omogućili nastavak djelatnosti bez ikakvih promjena u odnosu na prijašnje upravljanje, kaže De Gravisi.

Dodaje da je svih devet zaposlenika Bunarine prešlo u radni odnos u Lučku upravu i to na određeno vrijeme. Oni rade na održavanju vezova te na operativnoj obali koja je namijenjena za vađenje i spuštanje brodova u more.

- Čelo mola ispred nekadašnjeg restorana je prenamijenjeno u nautički dio jer smo utvrdili da se radi o molu koji je služio za transfere i jednodnevne priveze. Stoga smo odlučili taj dio staviti u funkciju nautičkog turizma. Sve je drugo ostalo isto. Ono što je najbitnije je to što sada vlasnici brodica u komunalnom dijelu plaćaju znatno manje za korištenje godišnjeg veza, kaže De Gravisi.  

De Gravisi kaže da će se, između ostalog, popraviti daske na molovima.

- Prije par dana smo postavili rampu na ulazu u lučicu ne bi li imali potpunu kontrolu nad ulazom vozila u lučko područje, ističe nadalje De Gravisi. (C. B .GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter