Inventura za 30 godina bavljenja glazbom

Predstavljanje DVD-a Brune Krajcara u MMC-u Luka (M. ANGELINI)
Predstavljanje DVD-a Brune Krajcara u MMC-u Luka (M. ANGELINI)

Nakon što je 4. svibnja Bruno Krajcar u Istarskom narodnom kazalištu održao koncert povodom 30 godina bavljenja glazbom, sinoć su oni koji su došli u MMC Luka mogli vidjeti snimku tog velikog događaja koji bi se trebao prikazati na HTV-u i biti objavljen na DVD-u.

- Koncert se dogodio iz želje i potrebe za mojom inventurom, da vidim što sam napravio što nisam i da vidim kako dalje, objasnio je Krajcar.

Glavni producent koncerta Daniel Sponza do ideje je došao prije otprilike tri godine. Tada je Grad Pula prihvatio njegovu inicijativu da se u INK-u za Dan grada održe koncerti poznatih istarskih izvođača pa su tako prvo nastupili Anelidi, zatim Nola i konačno Krajcar.

"Atmosfera na koncertu je bila ležerna, priča je imala početak i kraj, bilo je recitacija pa čak i molitvi. Bruno Krajcar jedan je od rijetkih koji na jednom mjestu može okupiti toliki broj glazbenika", kaže Sponza, a u INK-u su te večeri nastupili i Oliver Dragojević, Josipa Lisac, Marko Tolja, Eleonora i Giorgio Surian i mnogi drugi.

Za snimanje DVD-a je bila zadužena ekipa iz Medvida u čije je ime govorio Alen Peruško, dok su se za miks pultom našli Aldo Spada Ptica i Dean Pavletić Tone. Službeno izdanje trebalo bi se pojaviti do Uskrsa, a u međuvremenu Krajcar sprema CD koji će izaći do kraja godine, a kojim će predstaviti svoj kantautorski, intimniji dio.

Novi album već je najavljen singlom "Veronika", a Krajcar je otkrio da sprema i božićni koncert koji će se održati 20. prosinca u Svetim Srcima gdje će uz njega nastupiti Tedi Spalato.

Predstavljanje DVD-a je vodila Tasha, a održana je u sklopu Glazbenih susreta srijedom koje organizira Hrvatska glazbena unija Istarske županije. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter