Invalidu stigla kazna iz Pule iako ne vozi auto?!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada mu je prije nekoliko dana stigla preporučena pošiljka Prekršajnog suda u Puli, 54-godišnji Blaž Tikvić iz Županje bio je zatečen. Nekoliko je puta pročitao presudu i ništa mu nije bilo jasno. Sutkinja Sanja Dittrich Glumac 3. lipnja ove godine osudila ga je na novčanu kaznu u iznosu od 2.500 kuna te mu izrekla zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Dužan je snositi i troškove prekršajnog postupka i alkotestiranja od 260 kuna. U obrazloženju presude piše da je kriv zato što je 3. lipnja oko 2.20 sati u Medulinu upravljao osobnim automobilom pulskih registracijskih oznaka iako je u organizmu imao nedopuštenu koncentraciju alkohola od 2,06 g/kg, što je utvrđeno alkotestiranjem.

PU istarska istog je dana protiv okrivljenog Blaža Tikvića podnijela optužni prijedlog po žurnom postupku zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Prekršajnog zakona. I ništa u tome ne bi bilo čudno da okrivljenik ne tvrdi da toga dana u Medulinu uopće nije ni bio niti ima bilo kakve veze s tim slučajem.

- Šokiran sam, još uvijek ne mogu vjerovati da je ovakvo što moguće. Ovo je još jedan primjer apsurdnosti hrvatskog pravosuđa. Ne samo da u Puli i Medulinu nisam bio, nego automobil uopće ne vozim. Prije dvije godine imao sam moždani udar, lijeva ruka ostala mi je oduzeta i nisam sposoban upravljati osobnim vozilom, kazao nam je Blaž Tikvić. (M. LEŠIĆ OMEROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter