Internet brujao o Bilicevom "Pulsu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zašto mocne politicke, bankarske i druge elite preziru hrvatske gradane i zašto se oni brane šutnjom? Ovako je temu svoje emisije "Puls Hrvatske", emitirane u ponedjeljak navecer, naslovio Branimir Bilic. U goste je, izmedu ostalog, pozvao rijecku književnicu Vedranu Rudan te sveucilišnog profesora iz Splita Matka Marušica.

Njihovi istupi obilježili su ne samo Bilicevu emisiju, nego i cijelu televizijsku vecer, ali i današnje komentare na internetu. Vedrana Rudan u svom stilu Bilica je najprije nazvala "namrštenim klepetalom", a potom iznijela cijeli niz teza o kojima se u hrvatskim medijima uglavnom šuti.

Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajica nazvala je americkim covjekom u Hrvatskoj, aludirajuci na cinjenicu da je Bajic o predmetima u tijeku redovito izvještavao službenike americkog veleposlanstva. Upozorila je, takoder, na tekucu aferu predsjednika Ive Josipovica. Usput je primijetila da javna kuca s Prisavlja nikad nije otvorila osjetljive teme koje bi pomogle riješiti goruce društvene probleme kao što su korupcija, skandalozan rad pravosuda i drugih državnih institucija.

Za obilatu porciju bizarnosti, pak, bio je zadužen splitski sveucilišni profesor Matko Marušic, koji je zagovarao tezu da se u Hrvatskoj živi odlicno. Na primjedbu Vedrane Rudan da velik broj gradana živi "s glavom zabijenom u kontejner", Marušic je ustvrdio: "Nitko ne kopa po kontejnerima tko ne treba kopati".

Za razliku od uobicajeno uspavljujuceg tempa Bilicevih emisija, u ponedjeljak navecer "Puls nacije" neocekivano je skocio do ruba skandala. Posebno znakovita bila su javljanja gledatelja u emisiju. Nitko nije imao niti jednu lijepu rijec za okolnosti u kojima živimo. (L. TOMICIC, S. PAVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter