Interna istraga u 3. maju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon podnošenja kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu, i Nadzorni odbor 3. maja dao je nalog Upravi da provede internu istragu odnosno da ispita sve djelatnike koji su imali pristup internom programu restrukturiranja 3. maja iz 2008. godine. Vezano je to uz sumnje da je plan restrukturiranja zainteresiranog kupca rijeckog brodogradilišta, austrijskog metalurškog koncerna A-tec ustvari plagijat starog trecemajskog programa koji je intelektualno vlasništvo i poslovna tajna 3. maja.

Predsjednik trecemajskog NO-a Leo Begovic objasnio je da je ta odluka proizašla na osnovi zahtjeva i saznanja s kojima su istupili radnicki predstavnici u nadzornim tijelima.

Održana je i glavna godišnja skupština Brodogradevne industrije 3. maj koja je protekla prakticki bez rasprave s obzirom na to da se radi o vec manje-više poznatim podacima o poslovanju u prošloj godini. Društva iz trecemajskog holdinga lanjsku su godinu zakljucila s 454 milijuna kuna konsolidiranog gubitka, od cega je najveci dio, logicno, otpadao na najznacajnije društvo, Brodogradilište 3. maj s 427 milijuna kuna «minusa».

Osim STM-a, trecemajskog društva za upravljanje nekretninama, nijedno od preostalih šest društava unutar holdinga nije poslovalo pozitivno. U tvornici Motori i dizalice imali su gubitak od gotovo 22 milijuna kuna, a TIBO je 2009. godinu zakljucio s pet milijuna kuna gubitka.


Podijeli: Facebook Twiter