Intermajstor Miroslav Žufić: Očekujem borbu za vrh


U subotu će u Šibeniku početi državna ekipna prvenstva u šahu za muškarce i žene, te Prva B liga za muške. U Prvoj B ligi natječe se i ekipa Pule za koju će ponovno zaigrati intermajstor Miroslav Žufić.

Kako je došlo do vašeg angažmana za Pulu s obzirom da ste član riječke Liburnije, višestrukog državnog prvaka?

- Ja sam još uvijek član Liburnije, a za ovo prvenstvo sam ustvari na posudbi u Puli. Posljednjih godina Liburnija je najbolji klub u Hrvatskoj i kao takav u njemu za početnu postavu mogu igrati samo pravi profesionalci. S obzirom na posao koji radim posljednjih godinu dana, jednostavno ne stignem igrati koliko je potrebno da bih bio u vrhunskoj formi, te je došlo do ovog angažmana za moj matični klub. Zasad još ne znam što će biti sljedeće godine, hoću li ostati u Liburniji ili se vratiti u Pulu, a to će ovisiti o daljnjem razvoju situacije.

Kakve izglede dajete Puli na ovom prvenstvu?

- Prva A i Prva B liga igraju se istovremeno, pa sam tako prošle godine stigao pratiti što se događalo u Prvoj B ligi. Tada je Pula završila na sedmom mjestu s dva boda manje od drugoplasirane ekipe koja je otišla u Prvu A ligu, dakle riječ je o samo jednoj pobjedi razlike. Pula je prošle godine imala šanse biti među prve dvije ekipe, međutim jedan nesretno izgubljeni meč bacio je ekipu u sredinu ljestvice. To govori o izjednačenosti ekipa, a ove godine nešto je lakše prognozirati favorite s obzirom da su mnoge ekipe u ponešto izmijenjenim sastavima. Gledajući sastave ekipa mislim da će se četiri ekipe boriti za mjesta koja vode naprijed, a među njima će biti i Pula. Naša ekipa na startnoj listi druga je po rejtingu, međutim rejting i nije baš najbolje mjerilo za procjenu. (A. PAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter