Interliber bez zemlje partnera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji 32. medunarodni sajam knjiga i ucila Interliber 2009., na kojem ce biti predstavljen poslovni svijet nakladnickog i edukativnog stvaralaštva s velikom ponudom knjiga i ucila, bit ce postavljen u 5. i 6. paviljonu Zagrebackoga velesajma od 11. do 15. studenoga. Voditelj sajma Jakša Depolo izjavio je da ce na sajmu nastupiti 230 izlagaca iz 10 zemalja, a svoje ce knjige izložiti na 13.600 cetvornih metara.

"Interliber nece imati zemlju partnera kao ranijih godina", rekao je Depolo i dodao da je zemlja partner trebala biti Bugarska, koja je zbog smjene vlasti otkazala svoj nastup. Napomenuo je da su ga iz bugarskog veleposlanstva obavijestili da je vlada uskratila potporu nakladnicima te da ove godine nece moci nastupiti kao zemlja partner. Dodao je da su se preporucili za nastup sljedece godine.

Osim izlaganja i prodaje knjiga, na Interliberu ce i ove godine biti priredena mnoga predstavljanja knjiga, nastupi pisaca i nakladnika te strucni skupovi. Sajam je ce biti otvoren svaki dan od 10 do 19 sati, a u petak i subotu do 21 sat. Kao i prethodnih godina, održat ce se i Sajam glazbe i multimedije. Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a kao partneri su do sada nastupili Madarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska matica iseljenika - pisci i nakladnici iz dijaspore, Slovenija, Poljska i Izrael.


Podijeli: Facebook Twiter