Interes za "Igru prijestolja" srušio server HBO GO-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Počela je četvrta sezona serije "Igra prijestolja", srednjovjekovne fantastične sage prepune krvi, seksa i zmajeva koja se snimala i u Hrvatskoj i tako dala novu dimenziju njezinoj turističkoj djelatnosti, a fanovi koji su željno iščekivali nastavak napetih pustolovina u namjeri da ih gledaju preko servisa HBO GO, ostali su uskraćeni za premijeru.

Naime, streaming servis mreže HBO pao je zbog goleme posjećenosti, a mnogi od posjetitelja dobili su poruku "fatalna pogreška". HBO je na Twitteru priznao da je došlo do pada stranice i fanove zamolio da epizodu odgledaju preko usluge "HBO on demand", koja košta 15 do 20 dolara mjesečno.

Deset novih epizoda za koje autori kažu da su "izvanredne" i da će sadržati najupečatljivije scene cijele sage, u Europi se prikazuje od jučer, a bit će emitirane do 15. lipnja.

Nastala po romanima Amerikanca Georgea R.R. Martina i snimljena s luksuznim sredstvima neuobičajenima za televiziju, serija je priča o bespoštednoj borbi nekoliko velikih obitelji za osvajanje Kraljevstva sedam kruna.

Odvija se na imaginarnim kontinentima i u imaginarnom vremenu koje je snažno nadahnuto srednjim vijekom. Po podacima o gledanosti, 5,4 milijuna gledatelja pratilo je posljednju epizodu treće sezone prikazivanja, 9. lipnja 2013., a s reprizama tijekom tjedna broj gledatelja premašio je 14 milijuna.

Kada se počela prikazivati prije tri godine, seriju je pratilo manje od tri milijuna gledatelja. Potukla je rekorde i u piratskom "skidanju". Mrežna stranica TorrentFreak navodi da je upravo ta serija najviše "downloadana": njezina zadnja epizoda 3. sezone ilegalno je preuzeta 5,9 milijuna puta.

Ljubitelj ove serije, nagrađene Zlatnim globusom i Emmyjem, jest i američki predsjednik Barack Obama, tvrdi časopis Vanity Fair. (T. KVORKA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter