Interes postoji, ali sad bi bilo neozbiljno špekulirati


S približavanjem vikenda bliži se i krajnji rok za realizaciju kupoprodaje Istre 1961. Klubu je nasušno potreban kapital novog vlasnika kako bi uopće uspio pokriti troškove natjecanja i održati se na životu.

Za sada je poznato da je predstavnik trenutnih vlasnika Michael Glover obavio pregovore s dvije zainteresirane stranke, jedna od kojih će dostavom financijskih garancija i sredstava potrebnih za aktivaciju ugovora, postati novim većinskim vlasnikom pulskog prvoligaša. Jednog od interesenata predstavlja nogometni menadžer iz Austrije, Eduard Brunner, dok iza druge ponude stoji poslovna grupacija iz Švicarske.

- Nema potrebe da prejudiciramo stvari i govorimo da su jedni ili drugi bliže dogovoru. Uvjeti i kriteriji su jednaki za obje strane, a već do četvrtka bismo trebali znati konkretnije informacije – ponovio je operativni direktor Istre 1961, Darko Podnar.

A evo što je jučer poslijepodne u telefonskom razgovoru ekskluzivno za naš list rekao jedan od spomenutih interesenata, Austrijanac Eduard Brunner.

- Trenutno vam ne mogu dati nikakvu konkretnu izjavu. Interes postoji, ali bilo bi neozbiljno špekulirati, ja volim govoriti samo o činjenicama. U ovom slučaju ništa nije zaključeno. Više ću vam moći reći kroz idućih nekoliko dana – kazao je Brunner, koji ne skriva simpatije prema Puli kao gradu, ali i prema atmosferi na pulskom stadionu kojeg je nedavno posjetio.

Koliko njegovu ponudu dijeli od realizacije, te što (i tko) iza nje stoji, kao i što ona u perspektivi podrazumijeva, još neko vrijeme ostat će nepoznanica. Isto vrijedi i za švicarsku alternativu. Vremena za detalje bit će kada (i ako) se posao zgotovi, za sada je bitno ostvariti preduvjete da se to doista i dogodi, jer klub s ''Drosine'' našao se u situaciji kad vremena za čekanje nema. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter