Interaktivni vodič kroz Brijune


Jutros je na Velom Brijunu prezentiran novi interaktivni vodič kroz Nacionalni park. Vodič obuhvaća 100 QR kodova na standardiziranim pločama postavljenim diljem parka.

Taj je projekt pokrenut da bi se dodatno informirali i educirali posjetitelji. Zahvaljujući novom vodiču gosti će moći pomoću svojih pametnih telefona učitati kodove pojedine prirodne i kulturno-povijesne vrijednosti te pomoću mobilne aplikacije doći do opširnijeg audiovizualnog sadržaja o njoj. Na raspolaganju su im tekstovi na šest jezika.

Projet vrijedan 240 tisuća kuna je sufinanciran sredstvima Ministarstva turizma, a izradili su ga JU NP Brijuni i udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Bioteka.

Ravnatelj NP Brijuni Sandro Dujmović je istaknuo važnost tog zajedničkog projekta. - Drago mi je sto smo priveli kraju ovaj projekt koji predstavlja početak jedne drugačije i bolje prezentacije Brijuna. Kao i za ovaj projekt, Brijuni su otvoreni za svaki oblik suradnje koji se uklapa u naše ciljeve. Suradnja s Biotekom je bila izuzetno dobra i veseli me što će Brijuni imati jedan novi sadržaj. (C. B. G., snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter