Interaktivni info paneli za turiste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Informacije o kulturnim znamenitostima Pule i okolice, program manifestacija koje se trenutno održavaju u gradu te razne druge korisne informacije, poput prognoze vremena, odsad su svim turistima, ali i gradanima dostupne i putem interaktivnih panela "City info" koji ce biti postavljeni na nekoliko gradskih lokacija.

Prvi takav panel instaliran je nedaleko od Arene, u izlogu Multimedijalnog centra Luka gdje je i službeno predstavljen javnosti.

- Putem ovog panela korisnik odabirom teme koja ga zanima, primjerice plaža u Puli, dobiva podatke i fotografije najboljih mjesta za kupanje u gradu i okolici. Tu su takoder i informacije o muzejima, galerijama, kulturnim i zabavnim dogadajima, ugostiteljskim objektima, prodavaonicama, smještaju..., zapravo sve one informacije koje zanimaju posjetitelje, kaže Vedran Bakia iz pulske informaticke tvrtke Info Teh koja stoji iza ovog multimedijalnog projekta.

Info paneli trenutno sadrže informacije na cetiri jezika: hrvatskom, engleskom, njemackom i talijanskom, a od ponedjeljka bi trebali biti dodani ruski i francuski.

Iducih dana još ce jedan panel biti instaliran u sjedištu pulske Turisticke zajednice na Forumu, a pregovaraju o još nekim lokacijama, poput autobusnog kolodvora. Ukupno bi do kraja ovog mjeseca u funkciji trebalo biti pet info panela.

Pripremaju i aplikaciju za pametne mobilne uredaje koja bi omogucila da se svim relevantnim informacijama pristupi gdje god se nalazili.


Podijeli: Facebook Twiter