Inter - Istra 1961 1:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Zaprešicu je pocelo vatreno, a vec u 45. sekundi utakmice sudac Šimcic pokazao je na bijelu tocku. Batarelo je prošao po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor gdje je na loptu glavom krenuo Dodo. U tom skoku je, barem je tako mislio sudac Šimcic, došlo do nedozvoljenog kontakta G. Barišica i Interova napadaca, pa je Šimcic dosudio jedanaesterac.

Loptu je na bijelu tocku postavio Jonjic, uzeo kratki zalet i opalio preko gola. Istra se od samog pocetka postavila izrazito defenzivno i bilo je jasno da su se Scorijini nogometaši u predgrade došli braniti. I s takvom igrom su uspijevali doci pred Coviceva vrata. Tako su u 10. minuti izborili slobodan udarac na dvadeset metara od vrata Intera. Loptu je namjestio Traore i tukao preko zida. Covic je kratko odbio loptu i pokušao je uhvatiti, ali je pritrcao jedan igrac Istre i ubacio je u mrežu pri cemu je, prema mišljenju Šimcica, napravio prekršaj nad Interovim vratarom zbog cega je pogodak poništen. U 29. minuti nova velika prigoda za Inter.

Gulic je izveo slobodni udarac, obrana Istre odbila, a Jonjic tukao glavom s dvanaestak metara, što je vratar Lovric krajnjim naporom izbacio u udarac iz kuta. Istra je pokušala uzvratiti iz slobodnog udarca, ali je Bodrušic tukao visoko iznad vrata. Pet minuta kasnije Istra je mogla do vodstva. Zaprešicani su izgubili loptu blizu svojih vrata, a Roce uposlio Šehica koji je izašao sam pred Covica i uputio traljav udarac pokraj vrata. "Istra" se u tim trenucima pokazala boljom momcadi i do kraja poluvremena je imala još jednu odlicnu prigodu. U 43. minuti nakon nespretne reakcije zaprešicke obrane lopta se odbila do Traorea koji je neometan tukao ravno u Covica.

Drugo poluvrijeme je zapocelo prividnom inicijativom Intera, a Istrin trener Scoria je imao nesrecu da je vec u 52. minuti morao zamijeniti Asima Šehica koji se ozlijedio. Scoria je tako potrošio svoju drugu zamjenu, s obzirom na to da je vec u prvom poluvremenu zamijenio nesigurnog Gorana Barišica koji je usto imao i žuti karton. Borimir Perkovic je odgovorio dvostrukom zamjenom izvadivši nesigurnog Jonjica i umornog Batarela umjesto kojih je ubacio Stipkovica i Ceraja. Istrani su se ponovo povukli i pokušavali destrukcijom ometati zaprešicke napade, što im je protiv neinventivne igre domacih bez vecih problema polazilo za rukom. Malo uzbudenja promrzli gledatelji doživjeli su u 65. minuti utakmice nakon što su domaci konacno povezali tri dodavanja. Akciju je završio Cavric oštrim udarcem koji je išao ravno u vratara Lovrica.

Šteta što je Buden nakon toga potrošio dvije izgledne situacije kad je mogao pucati, na udarce koji su otišli petnaestak metara od vrata. Inter je i dalje pokušavao stvoriti situaciju za pogodak, a Istra mu je u potpunosti prepustila inicijativu. Sve te akcije Zaprešicana bile su, medutim, loše pripremljene i nije bilo prave opasnosti za Istrina vrata. Nedostajalo je agresivnosti u igri domacih i kako je vrijeme curilo napadi su bili sve više stihijski, a otvaralo se i prostora za gostujuce protunapade koji su, na Interovu srecu, bili rijetki i bezopasni.

Što se tice igre pulske momcadi sve se vrtjelo oko Malijca Traorea koji je bio glavni pokretac Istrinih napada. U 83. minuti Inter je ipak došao do vodstva. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru Istre i dvije dobre obrane Lovrica, lopta se odbila do Golema koji je pucao, a netko je od Istrinih igraca skrenuo loptu koja je u visokom luku preletjela Lovrica - 1:0. Dvije minute kasnije Inter je propustio zakljuciti susret. Gulic je prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu gdje je Dodo promašio s dva metra. Novi poraz Istre dodatno je otežao ostanak Elvisa Scorije na klupi osobito nakon što je procurila informacija da su celnici kluba vec razgovarali s Antom Mišom o preuzimanju momcadi.

Prvenstvena utakmica 13. kola Prve HNL: Inter - Istra 1961 1:0 (0:0). Stadion SRC Zaprešic. Gledatelja: 300. Sudac: Zlatko Šimcic (Koprivnica) - 5,5. Pomocnici: Havaic (Koprivnica) i Kucina (Sv. Ivan Žabno). Strijelac: 1:0 Golem (83'). Žuti kartoni: J. Barišic, Cavric, Golem, Budimir (Inter), G. Barišic (Istra 1961).

INTER
: Covic, Batarelo (od 55. Ceraj), Budimir J. Barišic, Buden (od 75. Bosec -), Golem, Cavric, Jonjic (od 55. Stipkovic), T. Šaric, Dodo, Gulic.

ISTRA 1961
: Lovric, G. Barišic (od 31. Deak), Pauletic, Kacic (od 86. Okic -), Bodrušic, Švrljuga, Andelkovic, Tadic, Traore, Roce, Šehic (od 52. Prelcec).


Podijeli: Facebook Twiter