Intenzivni treninzi Istre 1961 u stanci 1. HNL

Fausto Budicin (I. BRKIĆ/CROPIX)
Fausto Budicin (I. BRKIĆ/CROPIX)

Reprezentativne obaveze i, nažalost, neuspjeh protiv Belgije gurnule su očekivano u drugi plan sve vezano za zbivanja u Prvoj HNL. Klubovi su ovu dvotjednu stanku iskoristili za dodatno uigravanje momčadi, poneku prijateljsku utakmicu i rekuperaciju ozlijeđenih igrača uoči nastavka prvenstva.

S istim su ambicijama u stanku ušli i u Istri 1961 koja se nakon 12 odigranih kola "ugnijezdila" na nikad boljem petom mjestu s čak 17 osvojenih bodova. Učinak je to koji je malo tko mogao očekivati uoči starta sezone, starta dosad najzahtjevnije Lige 10. Kako bi "zeleno-žuti" nastavili u istom ritmu trener Igor Pamić nastavio je sa žestokim treninzima i pronašao zahtjevnog suparnika, Goricu, u jedinom prijateljskom ogledu u ovoj prvenstvenoj stanci.

Trebalo je još samo sačekati oporavak ozlijeđenih igrača, pa da se ova stanka proglasi odlično odrađenom. Nažalost, njihov oporavak još uvijek ne ide sukladno željama, posebno u slučaju kapetana pulskog prvoligaša Fausta Budicina.

Ostane li kapetan još neko vrijeme izvan travnjaka, na stoperske će pozicije ponovno morati dvojica između Čaglja, Obšivača i Grafa. Daleko od toga da oni nisu kvalitetni stoperi, ali Budicin je ove sezone bio najuvjerljiviji među njima. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter