Intenzivna njega otvara radna mjesta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devet medicinskih sestara koje su dosad radile na odredeno bit ce primljene za stalno. Rijec je o tri sestre s kirurgije i šest s internog odjela. Odluka je donijeta na sjednici Upravnog vijeca pulske opce bolnice u ponedjeljak.

Kako doznajemo od Valerija Drandica, predsjednika tog vijeca, odluka se temelji na nedavnom naputku ministra zdravstva prema kojem ugovore o radu na odredeno vrijeme za zdravstvene djelatnike koji rade u ustanovi dulje od jedne godine treba promijeniti na neodredeno vrijeme. Iz ovog se pravila izuzimaju zamjene za djelatnike zaposlene na neodredeno vrijeme.

I dalje ce se sklapati ugovori na odredeno vrijeme, u pravilu kada je potrebna zamjena zbog bolovanja, odnosno porodiljskih dopusta. Od glasnogovornika bolnice Gorana Paica doznajemo da je u planu ustanove u sijecnju 2010. otvoriti jedinicu intenzivnog lijecenja u sklopu Djelatnosti za unutarnje bolesti, što podrazumijeva zapošljavanje još najmanje devet medicinskih sestara, a s cime je upoznato i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Rijec je o sobi za intenzivno lijecenje koja je dovršena još pocetkom godine, medutim nije otvorena jer bolnica nema dovoljno medicinskih sestara. Zbog toga se lijecenje najtežih bolesnika na internom odjelu odvija u jednoj sobi. Cilj je teške bolesnike s kardiovaskularnim bolestima izdvojiti u posebnu jedinicu, a to je preduvjet i za uvodenje novih pretraga i zahvata na srcu koje planiraju u bolnici.


Podijeli: Facebook Twiter