Instrumenti, glas, tijelo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugacije od uobicajenog - tako bi se mogao opisati koncert održan u cetvrtak u sklopu Rovinj Spring Jazz festivala na kojem su se predstavili vokalni virtuoz Gino Sitson, Jody Redhage i Cherenee Wade, a koji se u ovom sastavu predstavljaju kao VoCello.

Sitson, koji uz glas za muziciranje koristi i svoje tijelo, podrijetlom je iz Kameruna pa je njegovo africko naslijede opipljivo i osjetljivo u svakoj izvedbi u kojoj, dakako, dominira ritam. Kritika kaže da upravo u ovom sastavu - VoCello - Sitson dolazi do punog izražaja jer ulogu lidera ravnopravno nosi s violoncelisticom Jody Redhage i pjevacicom Cherenee Wade.

Neobicne izvedbe, gdje se mora spomenuti glasovni raspon od cetiri oktave, nadopunjuju se iznimno dobro s tijelom, koje mu služi kao bubanj, za davanje ritma cijeloj glasovnoj prici i izvedbi.

Uz violoncelo Redhage nastup takoder nadopunjuje glasom, koji je jednako milozvucan kao i onaj Cherenee Wade, koja pak sve obogacuje udaraljkama.

Iako je u svemu tome bilo možda najmanje jazza, publika je mogla poslušati nešto što nema priliku slušati svaki dan. Nekima se nastup svidio više, a nekima manje, no zajednicki im je komentar da je ovaj koncert bio nešto što dosad nisu culi. (Mihaela MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter