Instalacija Marušica Klifa u Svetim srcima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Instalacija Ivana Marušica Kliffa u petak u 20 sati bit ce predstavljena u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca, receno na konferenciji za novinare.

- Prva godina rada u Svetim srcima u znaku je eksperimenata, neprestanog postavljanja i kreiranja novih sadržaja i izložbi, a kako smo vidjeli, uspjeli smo do sada privuci brojnu publiku, kazao je ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

Instalacija je rezultat dvogodišnjeg istraživackog procesa zapocetog razradom izvornog dizajna wobbulatora, kojemu su dodane nove funkcije. Koristeci 14-metarsko platno, Marušic na pulskoj izložbi nastavlja razradivati koncept prezentiran u Zagrebu prije dvije godine. Instalacija koja ce se ovdje prikazati prilagodena je specificnostima i vertikalitetu izložbenog prostora.

Kako je autor kazao, sustav je stavljen pod preciznu kontrolu racunala te je inovacija u radu s wobbulator tehnologijom.

Ivan Marušic Kliff (1969.) diplomirao je 1994. godine na Visokoj školi za oblikovanje zvuka u Amsterdamu. Bavi se izradom kinetickih, svjetlosnih i videoinstalacija te povremeno performansom. Takoder, bavi se slikom i zvukom u sastavu kazališnih, filmskih, televizijskih i glazbenih projekata. Izlagao je u Europi, SAD-u i Japanu. Izložba je otvorena do 27. travnja. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter