Instagram profil TZ-a Hrvatske prati više od 100 tisuća obožavatelja


Instagram profil Croatia Full Of Life, kojeg vodi i uređuje Hrvatska turistička zajednica, dosegao je brojku od 100 tisuća fanova, priopćuju iz nacionalne turističke zajednice. Tvrde da je  riječ o vrlo dobrom rezultatu, posebice kada se u obzir uzme podatak da je profil početkom 2015. godine imao oko 2.500 fanova. Objašnjavaju da je velik porast fanova na društvenoj mreži Instagram rezultat novog pristupa društvenim mrežama i promotivnim aktivnostima koje su usklađene sa Strateškim marketinškim planom hrvatskog turizma, usvojenim za razdoblje do 2020. godine.

- Hrvatsku na društvenim mrežama prezentiramo kao atraktivnu i neistraženu destinaciju, prepunu raznolikosti i bogate turističke ponude. Pritom se najčešće koristimo fotografijama koje prate godišnja doba i konkretne turističke proizvode, ali i onima koje prikazuju poznate destinacijske znamenitosti. Sve naše aktivnosti su usklađene i s novim krovnim komunikacijskim konceptom, koji je istovremeno održiv i prilagodljiv specifičnim ciljevima i turističkim proizvodima. Cilj naših aktivnosti je zadržati pozornost, stimulirati um i izazvati emocije kod ciljane publike, a dosadašnje reakcije naših fanova na svim društvenim mrežama su vrlo pozitivne, izjavio je direktor HTZ-a Ratomir  Ivičić.

Dosad je Hrvatska turistička zajednica na profilu Instagrama objavila gotovo 5 tisuća fotografija i video materijala, koji su sveukupno prikupili više od 8 milijuna lajkova. Najviše aktivnih fanova dolazi s tržišta SAD-a, Italije, Njemačke, Velike Britanije i Austrije. U HTZ-u navode i da osim aktivnosti koje provodi HTZ na svojim profilima, značajan utjecaj na povećanje broja fanova na društvenim mrežama imaju i strani blogeri.

U suorganizaciji HTZ od siječnja do srpnja 2016. organizirano je ukupno 21 putovanje za 37 blogera s 12 tržišta, među kojima je Kanada, SAD, UK, Brazil, Japan, Koreja, Litva, Norveška, Finska, Poljska, Njemačka i Nizozemska. U Hrvatskoj trenutno boravi i poznati svjetski bloger Oli White, koji je ovaj put u Hrvatsku došao u privatnom aranžmanu. Da je riječ o utjecajnom blogeru govori i podatak o broju fanova na njegovom službenom You Tube kanalu koji ima gotovo 2,5 milijuna pretplatnika, a njegovi video uradci se pregledani više od 223 milijuna puta. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter