Inspirativna energija plesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prepunoj dvorani Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula sinoc je održana "Audicija - svi na ples" plesnog studija Zaro. Program se sastojao od dva dijela - u prvom su nastupili mladi clanovi, a u drugom stariji, no motiv koji povezuje obje cjeline jest inspiracija plesnim filmovima iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeca ciju su koreografiju osmislile Romana Boljun, Sanela Vrbnjak i Kristina Vrankovic.

Brojnu publiku, sastavljenu uglavnom od ponosnih roditelja i prijatelja, usputnim su kratkim dijalozima zabavljale clanice plesnog studija Zaro: Dora i Nora koje su takoder došle na "audiciju" te se pridruživale u odredenim koreografijama. Program su svojom veselom tockom zapoceli najmladi clanovi studija koji su plesali na pomalo klaunovsku glazbu s mentoricom Romanom Boljun da bi zatim uslijedile malene balerine. Iako malene, djevojcice su zaista disciplinirano i koncentrirano otplesale tocku koja je koreografijom podsjecala na cvjetanje pupoljka.

Nakon tila i balerinki, uslijedio je ritmicki dio starijih clanica koje su pomocu kulisa odnosno školskih klupa i stolica otplesale audicijsku koreografiju, a nakon koje su ostale sjediti poput clanova komisije i promatrale ostatak programa. Uslijedila je grupa u narancastim kostimima, a u njoj je medu djevojcicama bio i punašniji djecak koji je gracioznom lakocom pratio svoje kolegice plesacice izazivajuci oduševljenost publike. Plesni program je nastavila ljubicasta grupa uz poznatu pjesmu "What a Feeling", zatim zelena uz Princeovu "When Doves Cry" te crno-crvena uz hip-hop koreografiju.

Zadnji ples prvog dijela programa otplesali su svi clanovi prethodnih plesova uz defile najmladih plesacica. Nakon uvodnog ležernog istezanja uz "What a Feeling", uslijedile su odlicne koreografije starijih clanica koje su "naježile" publiku plesom izmedu ostalih i vrlo popularnu pjesmu "She's a Maniac". Prepuna dvorana je prepoznavši trud nagradila sve clanove gromoglasnim pljeskom i ovacijama cime je program završen.


Podijeli: Facebook Twiter