Inspektoratom na neplatiše

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Obrazloženje odgovornih u Gradu da rade sve da bi riješili problem potraživanja od fizickih i pravnih osoba ili tvrdnja da su efikasni koliko im to dozvoljavaju propisi nije prihvatljivo jer nisu poduzete sve raspoložive mjere naplate", kazala je na konferenciji za novinare u nedjelju predsjednica pulskog HDZ-a Lovorka Tomicic. Tajnik Zrinko Kajfeš konstatirao je pak da kapitalna gradska ulaganja - kanalizacijski sustav i obilaznica - nestaju kao baloni od sapunice te dodao da u gradu kao gljive poslije kiše nicu cudni projekti kao što su "Pula plus" i "Pula Non Stop".

Glede dugovanja za najam gradskih poslovnih prostora u iznosu od 36 milijuna kuna, Tomicic smatra da Grad može raskinuti ugovor o zakupu, odnosno tražiti od Ureda državne uprave ukidanje rješenja o minimalnim tehnickim uvjetima i potom po pravomocnosti tog rješenja zatražiti od Državnog inspektorata da zatvori takve poslovne subjekte.

- Procedura je jednostavna i brza te regulirana Zakonom o trgovini. Da Grad ne poduzima sve da bi riješio problem potraživanja, potvrduje i izvješce Državnog ureda za reviziju iz kojeg je vidljivo da za naplatu potraživanja u iznosu od 37,9 milijuna kuna nije poduzimao odgovarajuce mjere naplate, kazala je Tomicic.

Osvrnuvši se na najavljeno povecanje cijene komunalne naknade za 66 posto, kazala je da ce biti protiv poskupljenja komunalne naknade koja je na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeca u utorak

- Jedno od gradonacelnikovih obecanja bilo je da ne može smanjiti iznos komunalne naknade, ali da je nece povecati u 2009. godini. Obecanje je ispunio, ali nismo ocekivali da ce je povecati s 1. sijecnja 2010., kazala je Tomicic te dodala da je to novi udar na standard gradana u recesijskoj godini i u gradu koji je na vrhu ljestvice najskupljih.


Podijeli: Facebook Twiter