Inspektora Jusufovića odlikovao predsjednik Josipović

Predsjednikovo odličje Amiru Jusufoviću svečano je uručio načelnik PU istarske Dragutin Cestar (PU istarska)
Predsjednikovo odličje Amiru Jusufoviću svečano je uručio načelnik PU istarske Dragutin Cestar (PU istarska)

Uhićenog policijskog inspektora Amira Jusufovića iz Odjela za suzbijanje droga krajem studenog prošle godine predsjednik Republike Hrvatske odlikovao je Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu.

Spomenicu je Jusufoviću predao načelnik PU istarske Dragutin Cestar, a u to je vrijeme Jusufović već bio pod istražnim mjerama, odnosno pod sumnjom da se bavi nezakonitim radnjama.

Podsjetimo, Jusufović je sa Sebastijanom Ivančićem, Željkom Radolovićem i Krešimirom Ćorlukom uhićen zbog sumnje na primanje mita, zločinačko udruživanje, prodaju droge te zaštitu dilera. Županijski sud u Rijeci je svima odredio jednomjesečni pritvor i jamčevinu. Po određenoj najvišoj jamčevini - 800 tisuća kuna - dade se iščitati da je najveći krimen od uhićenih počinio upravo Jusufović, dok je ostalima određena jamčevina u visini od 350 tisuća kuna.

Prema neslužbenim informacijama, sud je Jusufoviću blokirao imovinu, odnosno kuću i zemljište u Banjolama. Nagađa se da blokirana imovina vrijedi oko pola milijuna eura. (M. SARDELIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter