Inspekcija u pulskom Domu za odgoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maloljetni, 15-godišnji šticenik Doma za odgoj djece i mladeži u Puli pritvoren je dok traje istraga, zbog sumnje da je nad 13-godišnjim šticenikom Doma u noci izmedu 29. i 30 rujna pocinio kaznena djela nasilnog spolnog odnošaja ili s njim izjednacenu spolnu radnju te nanošenje tjelesne ozljede.

S druge strane, mladi pocinitelj, 13-godišnjak, zakonski je još dijete i nije kazneno odgovoran pa je vracen u Dom. U teškom je stanju jer shvaca što je ucinio pa je pod stalnim nadzorom odgojitelja.

- Zbog zlostavljanja 13-godišnjeg djeteta u pulskom Domu pokrenut je postupak inspekcijskog nadzora, izjavila nam je glasnogovornica Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Zora Lažeta.

Ravnateljica Doma Blaženka Butorac potvrdila je da išcekuju inspekciju Ministarstva i utvrdivanje svih okolnosti dogadaja koji je šokirao i djecu i kolektiv Doma, ali i javnost.

Potaknut, izmedu ostalog, reakcijom pravobraniteljice za djecu Mile Jelavic, javio nam se stric silovanog djecaka (podaci poznati redakciji), koji se zahvalio na promptnoj reakciji svih nadležnih institucija nakon nemilog dogadaja. (M. KOŠTA, M. VUKŠIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA

 

 


Podijeli: Facebook Twiter