Inovatorska podrška Pula Boat Fairu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpisivanjem sporazuma o suradnji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula i Udruge inovatora Hrvatske u cetvrtak je dogovoren nastup inovatora na prvom Pula Boat Fairu - sajmu brodske opreme koji ce se održati od 19. do 22. listopada na Karolini, koju je Grad ustupio sajmu bez naknade.

U sklopu sajma, na koji su se vec prijavile 34 tvrtke te 160 izlagaca, prezentirat ce se inovacije u maloj brodogradnji, strucni programi i edukacije Udruge inovatora te, kako je naglasila Jasna Jaklin-Majetic, predsjednica HGK-ŽK-a, time dati veliki doprinos sajmu od kojeg se ocekuje davanje poticaja struci i proizvodnji.

- Suradnja s Udrugom inovatora je iznimno dobra i do sada su dali veliki doprinos brojnim inovacijama, a istarski su inovatori za puno patenata dobili visoka priznanja, pohvalila ih je Jaklin-Majetic, koja smatra da se ovime u kriznim vremenima na još jedan nacin daje podrška buducoj proizvodnji.

Inovatori se nadaju da ce potaknuti male proizvodace da stupe na scenu i prezentiraju svoje proizvode te ce se iskoristiti potencijal i afirmirati hrvatska proizvodnja jer inovativnost smatraju kljucnom u poslovnoj filozofiji.

Ukljucivanje inovatora pozdravio je i Livio Bolkovic u ime izvršnog organizatora sajma Motortech Consultinga te ih je nazvao pokretackom snagom društva. Smatra da ce sajam postati mjesto prezentacije domacih proizvoda. Na sajmu je najavio prezentaciju Uljanikove tvornice aparata za zavarivanje koja ce se predstaviti prototipom aparata za varenje pod vodom.

Grad kao pokrovitelj, rekla je dogradonacelnica Vera Radolovic, vjeruje da ce manifestacija u narednim godinama postati tradicionalna te omoguciti otvaranje novih i ocuvanje mnogih radnih mjesta.


Podijeli: Facebook Twiter