Inner Wheelsi za pulske cerebralce

Udruga cerebralne paralize u srpnju počinje s ljetnom sezonom plivanja (arhiva)
Udruga cerebralne paralize u srpnju počinje s ljetnom sezonom plivanja (arhiva)

U pulskom Domu hrvatskih branitelja u četvrtak, s početkom u 20 sati, održat će se 15. dobrotvorni koncert koji u suradnji s Glazbenom školom Ivana M. Ronjgova organizira Inner Wheel Klub Pula.

Ove godine potpore i donacije bit će uručene Udruzi cerebralne paralize Istarske županije, i to za nabavu dizalice za spuštanje u more osoba s posebnim potrebama. U humanoj gesti sudjeluje i Rotary Klub Pula.

- Radi se o dizalici za spuštanje i dizanje osoba u more, što će nam uvelike olakšati ljetnu sezonu plivanja, rekla nam je predsjednica Udruge cerebralne paralize Lorena Lazarić Stefanović. Pojašnjava da se njihovi članovi plivanjem bave već sedam godina, mnogi su odrasli i s obzirom na otežane motoričke sposobnosti, trenerima je ponekad teško obaviti prihvat u moru, a dizalica će to svakako olakšati.

Dizalica će biti postavljena na kupalištu Mornar jer im tamo odgovaraju svi uvjeti - more je toplije, postoji mol, ulazak u more je postepen.

- Dizalica je koliko mi je poznato, vrijedna oko 40 tisuća kuna, i nadamo se da ćemo je dobiti pred ljetnu sezonu, rekla je Lazarić Stefanović, napomenuvši da će dizalicu moći koristiti i ostali kojima je to potrebno.

- Humani smo onoliko koliko smo osjetljivi za njihove potrebe i ukoliko prepoznajemo čovjeka u njima, istaknuli su iz Inner Wheela te pozvali sve da im se pridruže u humanitarnoj akciji za nabavu dizalice.

Donacije se mogu uplatiti na žiro račun Inner Wheel Kluba Pula: Privredna banka Zagreb, IBAN HR3723400091118004782, s naznakom "donacija Udruzi cerebralne paralize Istarske županije". Cijena ulaznice za koncert je 30 kuna. (N. SOFTIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter