INmusic nominiran za European Festival Award

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveći hrvatski open-air festival nominiran je za nagradu European Festival Award u kategoriji "Best Medium-Sized Festival", glasovanje je počelo danas, a pobjednici će se znati 9. siječnja, izvijestili su organizatori zagrebačkog festivala, čije će se osmo izdanje održati na Jarunu od 25. do 26. lipnja iduće godine.

Glasovanje je otvoreno do 7. studenog na internetskoj stranici eu.festivalawards.com, a glasači imaju priliku osvojiti ulaznice za festivale pobjednike i druge nagrade. Festivali koji ulaze u drugi krug glasovanja bit će objavljeni 12. studenog, a najbolji će biti proglašeni na svečanoj dodjeli u sklopu festivala i konferencije Eurosonic Noorderslag u Nizozemskoj. Osim publike o nagradama odlučuje stručni žiri.

INmusic festival svake godine privuče pedesetak tisuća domaćih i inozemnih posjetitelja, a ove godine uvršten je na CNN-o popis 50 najboljih festivala na svijetu. Ranije je već bio uvršten među 20 najboljih europskih festivala prema odabiru uglednog London Timesa.

O njemu su izvještavali vodeći svjetski mediji, među ostalima i BBC, ali i vodeći 'travel' portali, GlobalGrasshopper dodijelio mu je četvrto mjesto na svom popisu najboljih europskih festivala. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter