INmusic: Još se nagađa o dolasku Pearl Jama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na konferenciji za novinare na kojoj su organizatori najvećeg hrvatskog glazbenog festivala INmusic predstavili sponzore - Ožujsko pivo i OTP banku - novinari nisu mogli dočekati da postave pitanje o kojemu se već nekoliko dana žustro razglaba: hoće li se na popisu izvođača naći bend Pearl Jam.

Da se bend baš u lipnju sprema na europsku turneju, neslužbeno se govori na njihovom forumu, a kao moguće lokacije, uz veliki britanski Glastonbury i Milano, spominje se i zagrebački INmusic. Termin savršeno odgovara: INmusic će se održati na Jarunu od 23. do 25. lipnja iduće godine, neposredno prije početka Glastonburyja. Zorana Marića iz organizacije festivala nije iznenadilo to pitanje, no precizan odgovor nije ponudio.

- Nećemo spekulirati o imenima, još smo u fazi pregovora i dogovora, s potvrdom imena izaći ćemo u javnost kad i sami budemo imali tu informaciju, rekao je Marić, koji je također izbjegao odgovoriti na pitanje jesu li u tijeku pregovori s menadžerima drugih bendova o kojima se također šuška, prije svega Arcade Fire. Marić je ukratko predstavio popratne sadržaje u sklopu INmusica, od kazališnih predstava preko ljudskog džuboksa do "vjerojatno najljepšeg festivalskog kampa u Europi".

Kamp bi od 2014. godine trebao biti preseljen na jarunski "otok Trešnjevka", koji bi s glavnom festivalskom lokacijom bio spojen pontonskim mostom, no za to će trebati financijsku pomoć Grada Zagreba. (M. HRGOVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter