Inline hokej u Pattinaggiu: Pobjeda Slovencima

Domaćini u borbi protiv Slovenaca (D. ŠTIFANIĆ)
Domaćini u borbi protiv Slovenaca (D. ŠTIFANIĆ)

Hokej se ovih dana nije igrao samo na ledu - međunarodni turnir u inline hokeju (hokeju na rolama) ugostio je u subotu pulski Pattinaggio.

Na turniru je, doznajemo od organizatora, nastupilo osam ekipa, odnosno gotovo stotinjak igrača iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Nastupili su i pulski igrači koji su ove godine uvjerljivo osvojili naslov u drugoligaškom prvenstvu i preko kvalifikacija izborili prvoligaški status.

Prvenstvo je organizirao Klub inline hokeja "Pula inline", a kako nam je pojasnio njegov predsjednik Alan Milanović, riječ je o hokeju na rolama čiji su kotači u jednom nizu, a momčad na terenu predstavljaju četiri igrača i golman. Ovo je, kako je naveo, jedan od najjačih ako ne i najjači turnir održan ove godine u Hrvatskoj i Pula se pokazala kao odličan domaćin.

- Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na turniru, a ponajviše sponzorima koji su nam pomogli da tako nešto i realiziramo - Rock Caffeu, Duravitu, Zračnoj Luci Pula, Itak športu, Caffe baru Pattinaggio i svim prijateljima kluba koji su volontirali na terenu i oko njega, naveo nam je Stanko Čačinović glasnogovornik i trener mlađih uzrasta uz riječi kako je idući Cup Pattinaggio 2013 biti još kvalitetniji i masovniji.

A evo i rezultata Cupa: prvo mjesto osvojila je slovenska ekipa kluba HK Itak Sport Utik, na drugom mjestu smjestila se talijanski ekipa AŠD Polet, treći su ponovo Slovenci, odnosno ekipa IHK Mufloni dok je četvrta ekipa KK Pula. Za najboljeg strijelca Cupa proglašen je Tomislav Vidović (IHK Vukovi), najbolje igrača Franci Rojc (HK Itak Sport Utik), a najboljeg golmana Andrea Gallessi (AŠD Polet). (B. PETROVIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter