INKazalište na Kaštelu sa šest predstava

Iz predstave "Oštarica Mirandolina" (D. Š.)
Iz predstave "Oštarica Mirandolina" (D. Š.)

U dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja Istre predstavljen je program "INKazalište na Kaštelu" u sklopu kojeg će od 28. srpnja do 4. kolovoza biti izvedeno šest predstava, od kojih je većina nastala u produkciji Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula i sve će početi u 21 sat.

Ovaj program održava se drugu godinu za redom, a prva na programu je premijera opere u jednom činu "La cambiale di matrimonio/Bračna mjenica" u režiji Snježane Banović. Riječ je o prvoj operi koju je napisao tada 18-godišnji Gioachino Rossini.

Potom su na programu četiri reprize: 29. srpnja se prikazuje "Mistero buffo",  30. i 31. srpnja "Lindarski kaban", 1. kolovoza ide "Furbaćona", a 3. kolovoza "Oštarica Mirandolina", koja će večer prije biti održana u Vodnjanu. "Lindarski kaban", "Furbaćonu" i "Oštaricu Mirandolinu" režirao je Jasminko Balenović, sve su na čakavici, sve su komedije i sve su nastale na temelju klasičnih književnih predložaka.

Zadnja na programu je plesna predstava "Liber & tango" u produkciji Ariston Proballeta iz Sanrema u kojoj se koristi glazba Astora Piazzolle i, kako je rekla Sabrina Rinaldi koja u predstavi pleše, govori o tome kako tango utječe na moderni ples. Također, u sklopu MKFM-a od ponedjeljka do petka bit će održane plesne radionice.

- Kazalište i Kaštel postaju in, rekla je ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić. Jasminko Balenović kazao je da je kazalište na otvorenom ljepše nego ono u dvorani, a za tri komedije koje je režirao kazao je da govore o nama, o ovom prostoru, vedre su, relaksirajuće i ne preduge. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter