INK: Za Svetog Nikolu Petar Pan

Plakat predstave
Plakat predstave

Predstava "Petar Pan" J. M. Barriea u režiji Andree Gotovine te izvedbi članova Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula pretpremijerno će biti izvedena 6. prosinca u 10 sati. Premijera će biti istoga dana u 18 sati, a reprize su na rasporedu 7., 10. i 11. prosinca u 9.30 i u 11 sati, 13. prosinca u 11 i u 18 sati, 14. prosinca u 9.30 i u 11 sati te 15. prosinca u 11 sati.

Autor glazbe je Marijan Jelenić, songove je napisala Marijana Peršić, a kostimografkinja je Desanka Janković. Napomenimo da je instruktor "letenja" Petar Šajatović.

Petar Pan je Filip Lugarić, Kapetana Kuku tumači Rade Radolović, Zvončica je Nika Ivančić, Wendy Paola Lugarić; u ulozi Johna pojavljuje se Teo Frgačić, Michael je Fran Vozila, a voditelji Dramskog studija INK-a Marijana Peršić i Aleksandar Bančić tumače uloge mame i tate Darling. Snježana Grgić glumi Nanu i Krokodila, dok su izgubljeni dječaci: Marin Janković, Patrik Lazić, Gabrijel Lazić, Edvard Vaja, Petar Starčević i Karlo Pavlović, a Smee je Valter Roša.

Gospođa i gospodin Darling imali su troje djece: djevojčicu Wendy i dječake Johna i Michaela. Bili su dobri roditelji, a imali su i "dadilju", kuju Nanu, koja je izvrsno brinula o djeci. Jedne večeri gospođa Darling uspavala je djecu pa su gospođa i gospodin Darling otišli na zabavu, a Nana je bila vezana u dvorištu.

Djeca su bila sama u kući. Kad su zaspala, u sobu su ušli vila Zvončica i Petar Pan. Wendy, John i Michael probudili su se i upoznali s nepozvanim gostima. Saznali su da je Petar pobjegao od roditelja, jer nije želio odrasti. Uz pomoć vilinskog praha djeca su odletjela s novim prijateljima na izmišljeni otok, Nigdjezemsku. Tamo upoznaju izgubljene dječake i Indijance, bore se s gusarima. Nakon što su Kapetan Kuka i gusari poraženi, djeca se vraćaju kući.

U realizaciji predstave sudjelovali su i Alpinistički odsjek planinarskog društva "Glas Istre" Pula i HGSS Stanica Pula. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter