INK: U ožujku komedije, drame, reprize


Ovomjesečni program u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula počinje klavirskim recitalom Sandra Vešligaja, a već u subotu gostuje Teatar Gavran s komedijom Mire Gavrana "Pivo" u režiji Helene Buljan. Sudeći prema programu INK-a bit će ovo mjesec komedija, ali na svoje će doći i ljubitelji drama pa se tako Slovensko narodno gledališče iz Maribora vraća u Pulu u četvrtak 12. ožujka s predstavom "Noćni portir" u režiji None Ciobanu. U kazališnoj priči temeljenoj na poznatoj, kontroverznoj filmskoj drami Liliane Cavani iz 1974, glume Nataša Matjašec Rošker i Peter Boštjančič.

Teatroman i Gradsko satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba u INK-u gostuju u subotu 14. ožujka s hit predstavom "5žena.com" koju je režirao poznati glumac Rene Bitorajac. Glume: Mia Anočić-Valentić/Dajana Čuljak, Nataša Dangubić, Nina Erak-Svrtan, Daria Lorenci Flatz i Nataša Janjić. U srijedu 18. ožujka predstavom "Nalik na tikvu" prema tekst utjecajnog ruskog avangardnog pisca Daniila Harmsa predstavit će se PlayDrama iz Splita. Predstavu je režirao Goran Golovko, a glume Trpimir Jurkić i Elvis Bošnjak.

Do kraja ožujka publiku INK-a čekaju i reprize pa će na daskama ovog kazališta ponovo moći pogledati dječju predstavu "Robin Hood" redateljice i koreografkinje Andree Gotovine i to u petak 20. ožujka u 10 i 18 sati. U četvrtak 26. ožujka i petak 27. ožujka ponovo će biti izvedena "Virginia Woolf" nastala u produkciji INK-a na tekst Edwarda Albeeja, u režiji Damira Zlatara Freya koja je premijeru imala prošle jeseni. U predstavi glume Nela Kocsis, Aleksandar Bogdanović, Helena Minić Matanić i Duško Modrinić. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter