INK: Program otvara premijera "Robina Hooda"

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor u INK stižu 23. prosinca (Dejan ŠTIFANIĆ)
Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor u INK stižu 23. prosinca (Dejan ŠTIFANIĆ)

Bogat program za prosinac pripremilo je Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula. Naime, raspored kazališnih premijera, repriza i gostovanja dopunjen je koncertima i plesnim izvedbama te jednom promocijom knjige. U vremenu prije blagdana kazalište se tradicionalno okreće djeci tako će ove godine najmlađi moći uživati u čak 17 izvedbi predstave "Robin Hood" za koju režiju i koreografiju potpisuje Andrea Gotovina. Premijere su u subotu 6. prosinca u 11 i 18 sati, a zadnja izvedba na programu je u ponedjeljak 22. prosinca u 10.30 sati.

Gostovanja i Freyev "Kristalni kardinal"

Prvo ovomjesečno gostovanje u INK-u zakazano je za ponedjeljak 8. prosinca u 20 sati s monodramom "Clara Schumann" koju izvodi Ksenija Prohaska u produkciji Umjetničke organizacije Caravan iz Splita.

Već dan kasnije, u utorak 9.  prosinca u 21 sat u sklopu programa Sajma knjige u Istri bit će predstavljen roman poznatog kazališnog redatelja Damira Zlatara Freya "Kristalni kardinal" u izdanju Frakture iz Zaprešića.

U srijedu 10. prosinca na daske pulskog kazališta stiže  "Ritina škola" Willyja Russela u režiji Marka Torjanca koji tumači glavnu ulogu uz Natašu Janjić Lokas. Predstava je nastala u produkciji Planet Arta.

Humanitarni i božićni koncerti

U subotu, 13. prosinca udruga Hitan slučaj organizira humanitarni koncert "Volim Istru" koji počinje u 20 sati na kojem će nastupiti Bojan Jambrošić, Zoran Tomaić, Marinella i drugi. U ponedjeljak 15. prosinca Baletni studio Rondo u 20 sati priredit će svoju "Baletnu zimsku čaroliju".

Plesno-glazbeni niz nastavlja se idućih tjedan dana pa će se u srijedu 17. prosinca u 19 sati na pozornici kazališta opet zaplesati jer će se božićnom produkcijom predstaviti plesni studio Art Dance.

U četvrtak 18. prosinca u 20 sati koncert će održati polaznici pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Večer kasnije opet će biti u znaku pjesme jer u petak 19. prosinca u 20.30 Grad Pula i Arenaturist priređuju humanitarni gala koncert "Božić u INK-u" nastupaju Tedi Spalato, klapa Motovun i Bruno Krajcar. Subota 20. prosinca u 20 sati rezervirana je za studio Zaro i prijatelje koji će se predstaviti na tradicionalnom božićnom koncertu a koji uz Zaro organizira SAKUD. Od tradicije neće odstupiti niti Puhački orkestar Grada Pule koji će besplatni koncert održati u ponedjeljak 22. prosinca u 20 sati u organizaciji SAKUD-a i iz gošće Vesnu Nežić Ružić i violinisticu Sanju Pančevski.

Program za 2014. godinu u pulskom gradskom kazalištu bit će zaključen u utorak 23. prosinca kada u 20 sati u organizaciji udruge Mit nastupa Rade Šerbedžija ovaj put praćen bendom Zapadni kolodvor. Koncert je naslovljen "Vrijeme je, draga, vrijeme je". (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter