INK najavio operu Il Campanello

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Komicna opera u jednom cinu 'Il Campanello' Gaetana Donizettija cetvrti je premijerni naslov tekuce sezone Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, a nastala je u koprodukciji s Operom b.b. iz Zagreba. Predstava ce imati premijeru u bivšoj Kinoteci u Zagrebu 1. lipnja, a 2. lipnja dolazi u Pulu.

- Naše je kazalište, u cilju promicanja ozbiljne glazbe, pa tako i opere, odlucilo u svoj program ukljuciti operna djela koja su u skladu s našim mogucnostima. Ovo je vec treca koprodukcija koju ostvarujemo s Operom b.b., a prije toga na scenu smo zajedno postavili Donizettijevu 'Ritu' i Rossinijev 'Il signor Bruschino', rekla je Gordana Jeromela Kaic, ravnateljica INK-a na konferenciji za novinare održanoj u foajeu kazališta.

Ronald Braus, operni pjevac, osnivac i umjetnicki voditelj Opere b.b., zahvalio je ravnateljici Jeromela Kaic na dosadašnjoj suradnji te istaknuo da su, osim domicilnih predstavljanja, opere nastale u suradnji s INK-om ostvarile puno gostovanja diljem zemlje i inozemstva.

- Opera ima svoju publiku, tome smo se mogli posvjedociti gdje god smo bili, stoga smo sigurni smo da Donizettijev "Il campanello" u režiji Snježane Banovic i pod dirigentskim vodstvom Vladimira Kranjcevica nece biti izuzetak. U ovoj operi ja cu ostvariti ulogu Don Annibalea, Serafina je Blanka Tkalcic, Enrico je Ozren Bilušic, Madama Rosa je Nada Abrus, a Spiridone Božidar Pericic. Uz njih nastupat ce orkestar te komorni zbor i baletni solisti Opere b.b.. Pjevani dijelovi su na talijanskom jeziku dok su glumacki dijalozi na hrvatskom pa publika nece imati problema u pracenju radnje. Dijaloge je prevela redateljica Banovic, kojoj je ovo ujedno i prva režija opere u karijeri, rekao je Braus.

Scenografiju opere potpisuje Dinka Jericevic, kostimografkinja je ?enisa Pecotic, a koreografiju je osmislila Ljiljana Gvozdenovic. Oblikovatelj svjetla je Dario Družeta. "Il Campanello" ce 9. lipnja gostovati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter