INK: Mladi glumci poletjeli


Za Svetog Nikolu bit će premijerno izvedena predstava "Petar Pan" u pulskom kazalištu, a riječ je o prilagodbi istoimenog romana Jamesa M. Barriea koju potpisuje Marijana Peršić. Redateljica i koreografkinja je Andrea Gotovina. Glume članovi Dramskog studija INK-a, koji će ovom prigodom i letjeti.

Kada smo ih posjetili tijekom proba, vidjeli smo da vlada izvrsna atmosfera, da su se najmlađi odlično integrirali sa starijim članovima ovoga studija te da je predstava vrlo poletna i dinamična.

- Iako smo slijedili fabulu poznate knjige, željeli smo predstaviti nešto novo, pa su nam uskočile u pomoć Hrvatska gorska služba spašavanja - stanica Pula i Alpinistički odjel Planinarskog društva Glas Istre. Brojna djeca koja su uključena u ovu predstavu su na svojim počecima, no izvrsno su se uklopila s iskusnijima. Ističem i izvrsnu suradnju s autorom glazbe Marijanom Jelenićem te s autorima vizualnog identiteta Katjom Taljat i Deanom Bertoldijem, veli redateljica Andrea Gotovina.

Napomenula je i veliku pomoć Petra Šajatovića što se tiče scena letenja te kazala da su sve te scene spektakularne, ali i vrlo sigurne, što je najvažnije.

Fran Vozila, koji tumači Michaela, kazao je da je, premda mu je to prva veća uloga, tremu brzo savladao te da su mu se iznimno dopali leteći prizori, kao i da je sama predstava vrlo zabavna.

- Iako ja ne letim, svi trebamo paziti gdje se nalazimo u određenom trenutku, da ne bi došlo do pogreške i da ne bismo omeli protagoniste koji lete, stoga je ova predstava vrlo zahtjevna i s tehničkog gledišta. Iako se čini da su uloge dosta jednostavne, one su u biti složene, kazao je Patrik Lazić, već proslavljeni član ovoga studija.

Petar Pan, odnosno Filip Lugarić, i Wendy, koju tumači njegova sestra Paola, kažu da su bez problema savladali scene letenja, te da su početni strah odmah zamijenili veseljem. Paola je naglasila i da je Wendy vrlo skrbna, da je to poseban lik te da joj je bio gušt glumiti.

Kostimografkinja je Desanka Janković. Igraju: Rade Radolović (Kapetan Kuka), Filip Lugarić (Petar Pan), Nika Ivančić (Zvončica), Paola Lugarić (Wendy), Teo Frgačić (John), Fran Vozila (Michael), Marijana Peršić (Mama Darling), Aleksandar Bančić (Tata Darling), te Snježana Grgić u ulozi Nane i Krokodila.

Izgubljeni dječaci su: Marin Janković, Patrik Lazić, Gabrijel Lazić, Edvard Vaja, Petar Starčević, Karlo Pavlović, a u ostalim se ulogama pojavljuju: Valter Roša, Sara Stepanović, Damir Lampe, Diana Zrnić, Andrea Lončarić, Anna Alice Kraljić, Diana-Dina Fiamengo… (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter