INK: Kratke forme najmlađih članova Dramskog studija

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

U povodu Međunarodnog dana dramskog odgoja, danas je Dramski studio Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula organizirao svoj Otvoreni dan.

Otvoreni dan koncipiran je kao prilika da, s jedne strane, gledatelji dobiju uvid u rad Dramskog studija, a s druge da članovi studija što više puta nastupe pred publikom.

Predstavile su se tri mlađe skupine s etidama (kratkim dramskim formama) koje su pripremili u posljednjih mjesec dana.

Najmlađi, učenici trećih i četvrtih razreda osnovne škole, pripremili su dvije etide prema pjesmama Daniela Načinovića. Potom su dvije članice kazivale prigodne stihove istoga autora.

Igrokaz "Anica kopa u nosu" izvela je Tea Goldin, a uslijedio je "Paško nestaško", gdje su se predstavili Danijel Bradarić, Alex Ušić, Tea Družetić, Ariana Soldan, Iva Soldo i Hana Udovičić.

"More s pogledom na sobu" igrokaz je koji izvode Ian Petrović, Nika Kuhar, Maristella i Chiara Miehe, Dea Toffetti, Ida Gallo i Lucija Blagonić, dok Jana Raguž izvodi "Marina plivati ne zna". Učenici petih razreda osnovne škole pripremili su dramatizacije Ezopovih basni: "Miš i lav", "Gavran i dvije lisice", "Gradski miš i seoski miš" i "Kornjača i zec". Sudjelovali su: Tara Buić, Gregor Flego, Lucas Percan, Lana Bedrina, Antonela Škatar, Andrea Travalja, Melissa Malešević, Dora Macuka, Laura Vuković i Iman Šehić.

Četvrtu skupinu Dramskog kazališta čine učenici šestih i sedmih razreda osnovne škole, koji su se predstavili s tri etide koje su sami osmislili na zadane teme.

"Restoran Krastavac" izvode Lea Šipetić, Ella Radaš, Gaia Komšo, Erika Grubiša i Aldo Zahtila; u "Priručnom snu" nastupaju Karla Medakov, Ema Radolović, Lucia Kuftić, Katja Božinović, Maksim Kostin i Erik Mirković te "Zelena djeca", čiji su protagonisti Kira Peročević, Ema Tomić, Erik Skoko, Antonio Jadrejčić i Žana Sokač.

Navečer će se predstaviti članovi najstarije skupine koji su pripremili program pod nazivom "Historias LatinoAmericanas" (work in progress). (V. BEGIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter