Inicijativa za osnivanjem Čačićeve Narodne stranke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekadašnji članovi Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS), vjerni Radimiru Čačiću, predali su danas zahtjev za registracijom udruge kao preteče novoj Narodnoj stranci - reformista, koja će biti osnovana po povratku Čačića iz pulskog zatvora.

Predsjednica Udruge inicijative za osnivanje Narodne stranke - reformista je bivša HNS-ova zastupnica u Hrvatskom saboru Natalija Martinčević, koja je rekla Hini da su udrugu osnovali ne bi li imali formu za djelovanje jer "mnogi žele izaći iz HNS-a i pridružiti se novoj političkoj opciji".

- Zainteresiranima smo morali ponuditi neku formu, a stranku ćemo osnovati po povratku Čačića na slobodu, kaže Martinčević.

Za osnivanje udruge simbolički su izabrali po jednog člana iz svih krajeva Hrvatske, s obzirom da imaju namjeru biti nacionalnom strankom sa snažnim uporištem na hrvatskom sjeveru.

Udruga inicijative za osnivanje nove stranke imat će sjedište u Zagrebu, a Narodna stranka - reformista namjerava "nuditi i provoditi konkretna rješenja za izlazak iz krize i gospodarski napredak, dok stranke u Hrvatskoj i dalje vode ideološke ratove".

- Naša inicijativa poruka je svim građanima Hrvatske koji prepoznaju temeljne vrijednosti narodnjaštva nekadašnje Hrvatske narodne stranke, da nas podrže i pridruže nam se u stvaranju nove, kompetentne i odgovorne političke snage u Hrvatskoj, poručila je Martinčević. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter