Inicijativa Pokaži koliko voliš Vukovar 'Startas' tenisicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U vukovarskoj Gradskoj vijećnici u subotu je predstavljena inicijativa "Pokaži koliko voliš Vukovar" koje su pokrenule profesorice vukovarske Ekonomske škole Marija Grgić i Mirjana Grahovac i uz pomoć učenika proširile društvenim mrežama prikupivši u kratkom vremenu potporu 3.000 hrvatskih građšana.

- Ideja ove inicijative jest da roditelji učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj kupe svojoj djeci za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture tenisice 'Startas' koje su brand vukovarske tvornice Borovo, rekla je prof. Grgić. Tom se inicijativom želi potaknuti građane na kupnju hrvatskih proizvoda, u ovome slučaju proizvoda "Borova", dodala je. "Kupujući domaći proizvod čuvamo radno mjesto i stvaramo mogućnost za otvaranje novoga", rekla je prof. Grgić.

Naglasila je kako je temeljni motiv za inicijativu činjenica da se sve više mladih Vukovaraca ispisuje iz škole i sa svojim obiteljima sele u inozemstvo. Izražavajući potporu inicijativi vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je da svoje treba voljeti i promovirati jer je ono nabolje i najljepše.

Predstavnik tvrtke "Borovo" Vjekoslav Ferdebar zahvalio je učenicima i nastavnicima Ekonomske škole na pomaganju gospodarstvu vlastita grada te naglasio da od pokretanja inicijative trgovine "Borova" bilježe pozitivne pokazatelje i pojačano zanimanje mladih za "Startasice". Tvrtka "Borovo" proizvodi godišnje oko 140.000 pari tenisica "Startas". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter