Infrastrukturu u lucici Delfin gradit ce SBE

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Boris Miletic dao je suglasnost za zakljucenje ugovora izmedu Grada Pule i tvrtke SBE Rijeka o financiranju izgradnje komunalne infrastrukture na podrucju lucice Delfin.

U ugovoru je naznaceno da ce se izgradnjom infrastrukture investitoru SBE Rijeka kasnije prebiti troškovi komunalnog doprinosa koje bi trebao platiti Gradu za izgradnju zgrada na tom obuhvatu. Radi se o novoj praksi Grada, odnosno, prema rijecima procelnika za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata, ovo je prvi put da Grad na ovaj nacin prebija komunalni doprinos, uzimajuci u obzir velicinu podrucja i neizgradenost. Slicni, ali daleko manji radovi, bili su i ranije dogovarani i prebijani, ali nikad ovakve velicine.

U donesenoj odluci gradonacelnika piše da se ugovorom definira nacin financiranja te opseg uredenja gradevinskog zemljišta, odnosno gradnje objekata i uredaja komunalne i druge infrastrukture, a sve u svrhu uredenja gradevinskog zemljišta za izgradnju zgrada na dijelu podrucja UPU Lucica Delfin u Puli, u vlasništvu SBE-a.

Medutim, nigdje nije navedeno što ce se i gdje graditi (navedena je samo jedna katastarska cestica) i koliko ce to koštati. Nadalje, nema procijenjene vrijednosti infrastrukture, odnosno podataka kakve su obveze Grada i investitora nakon utvrdivanja razlike troškova infrastrukture i komunalnog doprinosa.

- Izdavanje suglasnosti za zakljucivanje ugovora tek je pokretac onog što slijedi, a to je definiranje svih navedenih nedoumica, odnosno procjene vrijednosti, opsega gradnje te rješavanja potrebne papirologije, odgovorio je na postavljena pitanja nadležni gradski procelnik Damir Prhat.

Dodao je da je taj ugovor u interesu Grada buduci da na tom obuhvatu postoje nekretnine u gradskom vlasništvu te ce se infrastruktura dijelom iskoristiti i na gradskom dijelu, a cijelo ce podrucje dobiti dodatnu vrijednost. (N. S.)

Dozvola za ulazak na privatni posjed

Gradonacelnik je donio i odluku o uspostavljanju privremenog upravljanja nad nekretninama u vlasništvu talijanskih državljana, i to zbog otklanjanja opasnosti za zdravlje ljudi. Kako je navedeno u obrazloženju, vlasnici ne dozvoljavaju izvodenje spajanja oborinskih voda iz Rizzijeve ulice na kanal Dolinka - more kojim bi se saniralo štetno djelovanje oborinskih voda iz Rizzijeve ulice na zemljišta u predjelu Dolinke. Privremeno upravljanje se uspostavlja na rok od 45 dana, unutar kojeg se izvodacima radova dozvoljava ulazak u posjed radi polaganja oborinske kanalizacije.


Podijeli: Facebook Twiter