Informatičko opismenjavanje umirovljenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od 1. rujna do 8. prosinca Udruga umirovljenika Pazinštine provodi projekt "1 2 3 – kontinuum" za koji je od Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule dobila 15 tisuća kuna nepovratnih sredstava iz Fonda gradova i općina.

- Radi se o maksimalnom iznosu koji je mogao biti odobren po projektu na bazi natječaja Mali projekti za bolje sutra, rekao je na konferenciji za novinare Vinko Cerovac, predsjednik pazinskih umirovljenika, dodajući kako je to drugi put da je njihov projekt uspješno prošao selekciju Zaklade. Udruga umirovljenika Pazinštine je nositelj, a Sindikat umirovljenika Hrvatske Podružnica Pazin partner o ovom nastavku, lanjskog projekta "1 2 3 želimo znati i mi" koji je od Zaklade dobio 13.570 kuna.

- S obzirom na velik interes osoba treće životne dobi za informatičko opismenjavanje osmišljen je projekt "1 2 3 – kontinuum", rekla je voditeljica projekta Selvina Benić, dodajući kako projekt obuhvaća osam radionica za osam osoba starije životne dobi koje žele steći osnovna informatička znanja kako bi se mogle koristiti računalom. Uz to 10, odnosno 12 polaznika lanjske, početničke radionice, nastavit će tijekom osam radionica s nadogradnjom i usavršavanjem stečenih, ali i usvajanjem novih znanja i vještina. Radionice vodi Marko Cerovac, a održavaju se u prostorijama SUH-a na Trgu male fontane dva puta tjedno. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter