Infobip je prvi Digital Shaper godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Infobip iz Vodnjana proglašen je prvim hrvatskim Digital Shaperom. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje pojedincu ili kompaniji koji su svojim radom dali najveći doprinos digitalizaciji i promjeni Hrvatske.

Da nagrada pripada danas najvećoj hrvatskoj softverskoj kompaniji koju su 2006. godine osnovali Silvio Kutić i Izabel Jelenić, odlučio je žiri u sastavu Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, ujedno i predsjednik žirija, Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere, Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL Hrvatska, Maruška Vizek, ravnateljica Ekonomskog instituta, Mladen Fruk, partner McKinsey & Company i Nikola Vrdoljak, partner u agenciji 404.

- Digital Shapers nagrada je važna jer ističe pozitivne primjere pojedinaca i organizacija koji doprinose promjeni Hrvatske. Infobip je sjajna kompanija koja nam je pokazala kako uspješno raditi globalni business iz Hrvatske. Čestitam im na nagradi i uvjeren sam da će nas svojim radom i dalje inspirirati, istaknuo je predsjednik žirija Davor Tomašković.

- Infobip je primjer izrazito uspješne kompanije koja je svoj uspjeh izgradila na digitalnoj platformi i koja je iskoristila digitalnu ekonomiju kako bi stvorila uspješnu međunarodnu poslovnu priču kakvih u Hrvatskoj više treba, naglasila je članica žirija Maruška Vizek.

Mjesečno se oko Infobipove platforme odvija više od 7 milijardi transakcija, zapošljavaju 1200 ljudi u više od 50 ureda u 40 zemalja na 6 kontinenata.

- Iznimno smo ponosni na osvajanje nagrade. Besprijekoran svijet informacijskih tehnologija doista može omogućiti globalni doseg. Pored kontinuiranog rasta na globalnoj razini, naša kompanija pokazuje i da inovacije zajedno s pasioniranim poduzetništvom mogu našu prelijepu zemlju i Infobipovu tehnologiju pozicionirati na karti svijeta, istaknuo je Silvio Kutić. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter