Info-dan u Buzetu: Završnica europskog projekta DIVA

Ekološka abeceda 
Ekološka abeceda 

Da su Buzećani ekološki osviješteni od malih nogu, pokazali su polaznici vrtića, osnovci i srednjoškolci koji su danas na Fontani info-danom obilježili završetak EU-projekta DIVA. Ekološkom abecedom, izložbama, nastupima, porukama, igrokazima, recitacijama, igrama i pričama pokazali su što su sve kroz projekt naučili i na čemu će i dalje raditi.

- Info-dan kruna je svih dosadašnjih aktivnosti, u kojem su djeca predstavila sve ono što su u proteklih šest mjeseci radila od dječjih radova, kućica za ptice do poruka koje su dijelili odraslima i što je najvažnije, osvještavala odrasle o važnosti očuvanja okoliša, istaknula je Meri Vivoda, stručna suradnica za razvojne projekte u Gradu Buzetu.

Bruno Kostelić, koordinator projekta DIVA za Istarsku županiju, mališanima je poručio da stečeno znanje o ekologiji i zaštiti okoliša prenesu svojim roditeljima, nonama i nonićima.

U sklopu info-dana održanog u organizaciji Grada Buzeta, Istarske županije, Parka, OŠ Vazmoslava Gržalje, Srednje škole Buzet, POU-a "Augustin Vivoda" i Dječjeg vrtića Grdelin, podijeljene su nagrade za najbolji literarni uradak na temu eko-priča među učenicima drugih razreda matične škole.

Nagrade su dobili osnovci: Ivona Vivoda, Erika Vivoda i Ivan Črnac iz 2.a, te Paola Puh, Ileana Tutić i Hana Albaneže iz 2.b.

Mališani i djelatnici Parka postavili su kućice za ptice u parkove kraj Narodnog doma, ispred zgrade gradske uprave te u dvorišta vrtića, osnovne i srednje škole. Buzet sa zavidnom koncentracijom takvih kućica dobio je tako nove ptičje nastambe.

Projekt "Sanacija ilegalnih odlagališta otpada i podizanje svijesti o njihovoj štetnosti - DIVA" Grad Buzet provodi u suradnji s partnerskim institucijama: Gradskom općinom Koper kao vodećim partnerom te Upravnim odjelom za održivi razvoj Istarske županije, gradovima Pulom i Umagom te Univerzom na Primorskem - Znanstveno-raziskovalnim središčem. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter