"Infinitus adventure race" na južnom dijelu Istre

Infinitus adventure race 2013. održat će se na južnom dijelu poluotoka (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)
Infinitus adventure race 2013. održat će se na južnom dijelu poluotoka (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Za nešto manje od deset dana, točnije 1. lipnja, starta nova pustolovna utrka "Infinitus adventure race 2013" na južnom dijelu Istre.

Organizator ovog multisportskog događaja je sportsko rekreativna udruga "Infinitus", koja je pripremila novu i atraktivnu trasu, a koju čuva u tajnosti sve do tehničkog sastanka dan uoči starta. Multisportsko natjecanje uključuje vožnju brdskim biciklom, trčanje, veslanje, plivanje... koristeći isključivo kartu terena, kompas i upute organizatora.

Uz navedene sportske aktivnosti, bit će i spuštanja alpinističkim užetom, ulasci u spilje, dok je orijentacija zastupljena na svakom području. U utrci sudjeluju ekipe sastavljene od dvije osobe neovisno o spolu, ali bez pomoći trećih osoba.

- Na temelju komentara s prošlogodišnjih natjecatelja pripremili smo sasvim novu trasu za koju vjerujemo da će biti još atraktivnija u odnosu na prošlogodišnju, rekao je Goran Modrušan iz udruge "Infinitus" i dodao da je prošlogodišnja debitantska kategorija "LI MA" bila je pravi pogodak za sve one koji su se odvažili ući u svijet pustolovnih utrka.

"LI MA" stazu pripremili smo tako da ne bude tehnički zahtjevna i mišljenja smo da ju može odraditi svatko tko se rekreativno bavi sportom. Malo plivanja, pa trčanja, pa zatim malo veslanja te koji kilometar vožnje biciklom može odraditi svaki rekreativac, posebno na lokalnom području, istaknuo je Modrušan.

Osim "LI MA" kategorije, prisutne su i ostale dvije kategorije light i ultra, namijenjene iskusnijim i spremnijim natjecateljima. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter